3 motive pentru care sa urmezi un curs de ingrijitoare batrani la domiciliu

Exista numeroase persoane varstnice care din motive de sanatate sau din cauza varstei foarte inaintate au nevoie de ajutor pentru ingrijirea zilnica sau pentru anumite treburi casnice. Chiar daca exista optiunea azilelor pentru persoane varstnice, foarte multe dintre aceste persoane prefera sa ramana in confortul propriei case, acolo unde au adunat amintiri de-a lungul anilor.

Atunci cand membrii familiei nu pot acorda grija cuvenita persoanelor in varsta sau daca persoanele in varsta nu mai au rude apropiate, acestia au optiunea de a apela la serviciile ingrijitorilor de batrani la domiciliu. Pentru o astfel de profesie se poate urma un curs de calificare de ingrijitoare batrani. Iata care sunt principalele 3 motive pentru care poti avea in vedere un astfel de curs de calificare.

1. Disponibilitatea locurilor de munca

Avand in vedere cresterea ponderii populatiei varstnice in Romania si in Europa, numarul de solicitari privind prestarea serviciilor de ingrijire a persoanelor in varsta la domiciliu este in continua crestere. In consecinta, prin urmarea unui astfel de curs de calificare sau reconversie profesionala, orice persoana va gasi imediat un loc de munca in acest domeniu.

2. Deprinderea activitatilor specifice pentru ingrijirea persoanelor varstnice la domiciliu

Chiar daca multa lume considera cu nu este necesar sa urmezi un curs de calificare pentru a ingriji persoane varstnice la domiciliu, trebuie spus ca in urma unui astfel de curs de scurta durata vor fi deprinse abilitatile si activitatile care sunt specifice pentru profesia de ingrijitoare batrani la domiciliu. In acest mod exista certitudinea ca inca din prima zi de munca vei putea oferi servicii de calitate.

3. Posibilitatea de angajare chiar si la o varsta mai inaintata

Nu in ultimul rand prin calificarea pentru profesia de ingrijitoare batrani la domiciliu vei avea posibilitatea de a gasi un loc de munca si in conditiile in care ai trecut de varsta de 50-55 de ani. Daca pentru alte meserii si locuri de munca persoanele de peste 50 de ani nu mai sunt cautate, pentru ingrijirea seniorilor la domiciliu varsta nu este un inconvenient, atata vreme cat nu exista probleme majore de sanatate sau de ordin fizic.

Daca aceste avantaje te-au convins ca merita sa urmezi un curs de calificare pentru ingrijirea batranilor la domiciliu, astfel de cursuri de calificare sunt puse la dispozitie de catre International Know-How Center in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba(Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Partea teoretica a acestor cursuri pentru ingrijitoare batrani la domiciliu se face online prin intermediul Zoom Cloud Meetings, in vreme ce practica se poate face oriunde in tara. Examenul de atestat se va sustine fizic la sediul centrului de formare profesionala din Oradea. Pentru mai multe informatii privind astfel de cursuri te asteptam pe www.cursuricalificarepro.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *