Cum sa alegi un furtun hidraulic-particularitati tehnice si componente principale

Furtunul hidraulic este recunoscut in special pentru utilizarea sa in sistemul de franare al bicicletelor. Aplicabilitatea acestuia este insa orientata spre o varietate de domenii. Un furtun hidraulic asigura mai exact transportul unui fluid special de la o piesa la alta. Sunt versatile datorita flexibilitatii de care acestea dau dovada si prin urmare sunt utilizate in locuri greu accesibile, dintr-o gama vasta de aparate.

Daca esti interesat sa achizitionezi furtune hidraulice este indicat sa te orientezi spre magazine de profil, asa cum este Tehnovest.Ceea ce recomanda firma mentionata este adaptarea constanta la dinamica pietei. Experientele acumulate de-a lungul anilor sunt impartasite cu clientii intocmai pentru ca acestia sa achizitioneze produsele necesare activiitatii pe care o practica.

Componentele unui furtun hidraulic

In prezent un furtun hidraulic este alcatuit din trei componente principale si anume:

*furtunul interior care este folosit pentru a transporta fluidul hidraulic,

*strat pentru intarire,

*strat pentru protectie.

Materialele din care este confectionat furtunul hidraulic intern sunt de mai multe tipuri. Prin urmare, acesta poate fi din cauciuc sintetic, teflon sau termoplastic. In continuare, stratul de intarire poate fi din fire de sarma impletite sau din material textil. Stratul exterior in general alcatuit dintr-un material ce rezista la apa, ulei, abraziuni.

Pentru ca durata de viata a unui furtun hidraulic sa fie indelungata, acesta trebuie utilizat strict in aplicatiile specificate in fisa tehnica. Practic este necesar sa fie compatibil cu intreg sistemul hidraulic unde se va integra. Chiar daca este flexibil, un furtun hidraulic nu se rasuceste mai mult decat ii permit proprietatiile de fabricare. Cei de la Tehnovest iti stau la dispozitie cu mai multe detalii tehnice in acest sens.

Ce aspecte sa urmaresti cand achizitionezi un furtun hidraulic?

Pentru a alege furtunul potrivit pentru o aplicatie anume trebuie sa iei in considerare cateva specificatii care definesc un furtun hidraulic. In cele ce urmeaza vor fi detaliate aceste aspecte ca sa iti faci o mai buna imagine de ansamblu atunci cand achizitionezi aceste produse.

 *Dimensiuni

Acest criteriu este primul care trebuie vizat pentru ca sistemmul hidraulic functioneaza optim daca toate componentele ce il alcatuiesc se potrivesc intre ele. In principiu, dimensiunile detaliate pe ambalajele furtunelor hidraulice se impart in trei categorii si anume: lungimea furtunului, diametrul total si diametrul interior. Daca furtunul este prea scurt, acesta se va deteriora datorita presiunii si astfel se va scurta perioada de viata a acestei piese cheie din sistemul hidraulic.

 *Temperatura

Fiecare furtun hidraulic este proiectat sa reziste intr-un interval specific de temperatura. In functie de temperatura lichidului pe care il vei folosi trebuie ales si materialul furtunului. Furnizorii profesionisti precum Tehnovest ofera aceste informatii atat in prezentare, cat si pe ambalajul produselor.

 *Materialul

Fie ca este vorba despre teflon, termoplastic sau cauciuc, furtunul hidraulic trebuie sa fie flexibil si totodata sa fie compatibil cu uleiurile pe baza de petrol.

 *Presiunea

O alta caracteristica importanta pe care trebuie sa o urmaresti este presiunea suportata de furtun. Acest criteriu va fi ales in functie de nivelul de presiune suportat de intreg sistemul hidraulic. Este demn de mentionat sa ai in vedere faptul ca temperaturile necorespunzatoare deterioreaza furtunul si implicit rezistenta la presiune.

Daca ai sesizat in cele de mai sus, fiecare specificatie este ca o veriga dintr-un lant. Trebuie sa le conectezi sis a alegi astfel un model potrivit necesitatilor tale. Gasesti furtune hidraulice de la Tehnovest  alaturi de o descriere tehnica amanuntita si o echipa care iti sta la dispozitie cu informatii suplimentare si recomandari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *