Fara reclamatii la alegerea bulbilor de primavara – Gradinamax iti dezvaluie ce trebuie sa faci

Mai este putin si vremea va incepe sa se incalzeasca. Asta inseamna ca vom putea incepe lucrul la gradina. Daca iti doresti culoare si parfum in gradina, atunci nu trebuie sa ignori bulbii de primavara. Pentru a evita reclamatiile legate de faptul ca bulbii nu ajung sa infloreasca, vei afla de la Gradinamax ce poti face pentru a avea bulbi vigurosi si flori frumoase.

Multa lume evita plantarea bulbilor, din cauza ca procesul este putin diferit. Dar, cu putina grija si rabdare, bulbii iti pot oferi flori ce nu pot fi gasite altfel. Cui nu-i place parfumul zambilelor sau freziilor? Ambele sunt produse de bulbi, nu de seminte. In plus, exista bulbi potriviti si pentru incepatori, in cazul in care nu ai acumulat suficienta experienta in ale gradinaritului.

 

Inca nu e tarziu sa te pregatesti pentru a planta o serie noua de bulbi in gradina, asa ca citeste in continuare si afla ce este recomandat. Vezi cum se planteaza corect bulbii (pentru rezultate optime) si ce bulbi poti alege pentru o gradina superba fara prea mult efort sau cunostinte.

• Reguli de plantare a bulbilor de primavara

Prin ce se difera bulbii de alte plante? Bulbii sunt diferiti pentru ca sunt oferiti la bucata, asa cum sunt ei, fara a fi asezati in ghivece cu pamant si fara a avea radacini prea mari. Dar, nu te lasa descurajat(a) de acest lucru. Bulbii nu sunt dificil de plantat. Iata ce trebuie sa stii/faci.

1. Cand se planteaza bulbii?

Bulbii care infloresc in primavara (cum ar fi lalelele, narcisele, brandusele sau ghioceii) se recomanda a fi plantati in toamna. Astfel, acumuleaza suficienti nutrienti pentru a inflori de indata ce se temperaturile cresc.

Bulbii care infloresc in vara sau chiar toamna pot fi plantati primavara. Vorbim aici de crini, dalii, gladiole sau cale).

2. Cum se planteaza bulbii?

Bulbii pot avea cerinte diferite, in functie de soiul ales, asa ca este recomandat sa citesti intotdeauna indicatiile ce sunt oferite pe ambalajul bulbilor. Furnizorul va oferi cele mai bune recomandari cu privire la plantarea soiului respectiv.

Ca reguli generale, bulbii mai mari se planteaza la aproximativ 20 centimetri adancime, pe cand bulbii mai mici au nevoie de o adancime de 12-13 centimetri. Intotdeauna sa pozitionezi bulbul in pamant cu partea ascutita in sus si cu radacinile (daca sunt vizibile) in jos. Daca nu esti sigur(a) care e parte e care, pur si simplu planteaza bulbul la orizontala. Isi va gasi singur drumul catre suprafata.

3. Cum se ingrijesc bulbii dupa inflorire?

Dupa ce bulbii au inflorit si florile au trecut, acestea se taie, dar se lasa frunzele in continuare. Vor continua sa faca fotosinteza pentru bulb si sa stranga nutrienti, pregatind bulbul pentru sezonul urmator. Daca frunzele se taie prematur, acest lucru va afecta inflorirea din anul ce urmeaza.Asteapta pana cand frunzele se usuca sau se ingalbenesc si abia apoi le poti taia. Este o regula ce se aplica in cazul tuturor bulbilor.

4. Cum arata un bulb sanatos?

Bulbii cei mai sanatosi – si implicit cei care iti vor oferi cele mai puternice plante si cele mai bogate flori – sunt mari pentru soiul lor, fermi la atingere si uscati. Evita bulbii care sunt mici, incretiti sau care prezinta segmente moi sau urme de mucegai.

Cei mai buni bulbi pentru incepatori

Primii bulbi care infloresc primavara: branduse, anemone, zambile. Dupa o iarna lunga si friguroasa, ti-ar place sa vezi putina viata si culoare in gradina, nu-i asa? Din fericire ai de unde alege, din moment ce sunt multe tipuri de bulbi care se activeaza imediat ce se dezmteste solul.

Bulbi ce rezista atacurilor animalelor: narcisa alba, bujorii, ghioceii gigant. Daca ai avut probleme cu soarecii de camp, iepuri salbatici sau caprioare, care au intrat si vandalizat gradina, ar trebui sa alegi bulbi de plante ce nu sunt agreate de animale, cum sunt acesti bulbi.

Vrei flori parfumate in gradina? Atunci poti incerca cu incredere bulbi de amaryllis, frezie sau lalele parfumate. La Gradinamax poti gasi o gama larga de lalele, ce pot satisface orice preferinte de culoare si aspect.

Ce bulbi se pot planta in zone cu umbra? Stim cu totii ca e mai greu sa avem flori colorate in acele zone in care nu prea ajunge lumina soarelui. Vestile bune sunt ca poti planta bulbi in astfel de locuri, chiar daca lumina este limitata, din moment ce sunt bulbi care accepta astfel de conditii. Narcisele, ghioceii si camassia sau zambila indiana nu au nimic impotriva umbrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *