Tot ceea ce trebuie sa stii despre devizele estimative in proiectele de constructii

Un proiect in domeniul constructiilor implica mult efort inca dinainte de a incepe ridicarea constructiei propriu-zise.Iar acest efort se datoreaza numeroaselor documente si aspecte care trebuie rezolvate inainte de a trece la etapa de ridicare a constructiei. Acest efort se datoreaza atat complexitatii fiecarui tip de constructie cat si costurilor de cele mai multe ori foarte ridicate necesare pentru derularea unui astfel de proiect.

Estimarea costurilor proiectelor de constructii

Indiferent daca vorbim despre spatii rezidentiale, cladiri de birouri sau parcuri industriale, costurile cu proiectele de constructii pot fi extrem de mari. Din acest punct de vedere este foarte important ca inainte de inceperea proiectului sa existe un deviz estimativ cu privire la proiectul ce urmeaza a fi implementat. Astfel de devize constructii sunt extrem de utile pentru beneficiarul proiectului de constructii pentru ca acesta sa aiba o imagine completa asupra costurilor ce urmeaza a fi suportate in derularea proiectului.

In cadrul acestor devize constructii se regasesc cat mai fidel estimate costurile pe diferite categorii, precum costurile cu materialele de constructii, costurile cu transportul materialelor si a altor utilaje sau echipamente, dar si costurile cu manopera necesara derularii proiectului. Documentul reprezentat de estimarea costurilor cu privire la un proiect de constructii inainte de inceputul implementarii proiectului este realizat intotdeauna de profesionistii in intocmire devize.

Argumente care recomanda devizele in constructii

Devizele in domeniul constructiilor pot fi facultative sau obligatorii. Astfel, in cazul in care proiectul de constructii se realizeaza din fonduri publice este necesara existenta acestor devize constructii. In schimb in cazul proiectelor din fonduri de capital privat realizarea unui deviz este facultativa si tine de alegerea beneficiarului proiectului.

Chiar si in acest context in care devizele sunt facultative, trebuie subliniat faptul ca atunci cand se apeleaza la o firma specializata in intocmire devize beneficiarul proiectului de constructii se va bucura de o serie de avantaje.In primul rand vorbim despre avantajul de a avea o estimare cat mai exacta a costurilor cu materialele, manopera, transportul sau utilajele necesare pentru derularea proiectului.

Estimarea exact a acestor costuri poate sa sublinieze daca bugetul alocat este suficient sau este nevoie o suplimentare a bugetului. De asemenea, un al doilea avantaj pentru beneficiarul proiectului de constructii oferit de devizul estimativ este faptul ca acesta se poate proteja de supraestimarea costurilor cu materialele sau cu manopera.

Un alt avantaj important oferit de devizele in constructii se refera la defalcarea exacta a costurilor pe categorii. In acest mod beneficiarul proiectului va putea sa isi gestioneze eficient investitia pe etape de derulare a proiectului si va stii exact care este etapa in care costurile vor fi mai mari. Pentru a beneficia de aceste avantajele ale devizelor estimative in constructii este obligatoriu sa te adresezi unei firme specializate in intocmire devize.

O astfel de firma pune la dispozitia clientilor sai personal calificat si experimentat in realizarea tuturor tipurilor de devize estimative pentru proiectele de constructii.Chiar daca intocmirea unor devize constructii inseamna un cost suplimentar, acest document poate reprezenta cea mai buna metoda pentru gestionarea eficienta a bugetului unui proiect de constructii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *