Cateva trucuri care ajuta la ingrijirea plantelor de interior in timpul verii

Daca vrei sa pastrezi plantele cat mai frumoase tine cont de necesitatile lor. Nevoile acestora se schimba de fiecare data, in functie de stadiul in care se afla. Plantele de interior sunt afectate si de schimbarile exterioare.

Vara cu zile lungi si nopti calde este uimitoare, fiind sezonul perfect de relaxare. Chiar daca nu stiai pana acum acest lucru, si plantele de interior adora vara, deoarece acesta este sezonul specific de crestere. Este perioada din an in care conditiile sunt potrivite pentru o crestere ampla. Vara se regleaza apa, lumina si aspectul plantei, fiind un anotimp extrem de benefic pentru dezvoltarea lor.

Iata cateva sfaturi de care merita sa tii cont pentru a-ti ingriji plantele in mod corespunzator :

1. Mentine plantele hidratate

Vara trebuie udate plantele de apartament mai des decat toamna si iarna. In caz contrar apare : ofilirea, ondularea frunzelor sau ridurile ceea ce iti atrage atentia ca planta are nevoie de mai multa apa. Uda plantele dimineata devreme sau seara, cand soarele nu mai este atat de puternic, pentru a evita arderea plantelor si evaporarea apei.

2. Verifica expunerea la soare

Vara este insorita si calda iar daca planta ta se afla intr-un loc in care este inundata de lumina soarelui, trage perdeaua la fereastra, in special timpul amiezii. Muta plantele putin mai departe de fereastra spre centrul camerei.

Roteste plantele o data la fiecare saptamana sau doua, pentru a avea parte de expunere egala la soare.

3. Mai putin aer conditionat

Desi in timpul verii esti tentant sa folosesti cat mai mult aerul conditionat, acesta nu este sanatos nici pentru plante. Aerul prea rece afecteaza in mod negativ cresterea plantelor. Pastreaza toate plantele departe de aerul conditionat, pentru ca acestea prefera un aer cald si uscat. Majoritatea plantelor de apartament obisnuite provin din medii tropicale, de aceea nu le prea place frigul.

4. Fertilizezi plantele

Fertilizarea se face primavara si vara, iar acest lucru este important pentru sanatatea pe termen lung a plantelor. Alege un ingrasamant natural cu azot, fosfor si potasiu pentru ca acesti trei macronutrienti sunt absolut necesar pentru dezvoltarea lor.

5. Muta plantele in aer liber

Muta plantele pe balcon in timpul verii, pentru a beneficia din plin de timpul de afara. Asigura-te ca mutarea se face in mod treptat, deoarece temperaturile oscileaza ziua si noaptea. Perioada cea mai buna este atunci cand noaptea este constant peste 18 grade Celsius. Incepe prin a le aseza in cel mai umbrit loc, apoi muta-le mai la lumina, dar evita stralucirea directa a soarelui.

Un loc umbrit afara este ca cel mai insorit loc din interior, pe timpul verii, de aceea trebuie sa tii cont de aceste aspecte pentru a face mutarea corespunzatoare a plantelor in aer liber. Ingrijeste-ti cu atentie plantele din interior, uda-le constant si fereste-le de locurile intens racoroase, pentru a te bucura de frumusetea lor pentru cat mai mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *