Cum pot fi proiectate spatiile de birouri tinand cont de respectarea distantarii fizice?

In domeniul documentarii, proiectarii si a elaborarii diferitelor tipuri de cladiri intotdeauna exista inovatii si noi cerinte. Insa dincolo de cerintele societatii moderne, iata ca in ultimii aproape 2 ani au aparut cerinte cauzate de pandemia de coronavirus, cerinte care vizeaza inclusiv distantarea fizica dintre persoanele care impart si folosesc acelasi spatiu comun. Acest lucru se reflecta inclusiv in cazul organizarii spatiilor de birouri, spatii care sunt adesea folosite de mai multe persoane concomitent.

Prin urmare, spatiile de birouri care sunt proiectate in zilele noastre trebuie sa respecte astfel de cerinte de distantare fizica. In acest context aplicatiile software care erau folosite pentru fazele de proiectare a unor constructii s-au vazut nevoite sa se adapteze noilor cerinte.

Aplicatia Revit 2022 de la Autodesk a implementat in acest sens modulul People Flow Toolkit, modul care a fost elaborat pornind de la cerintele privind respectarea distantarii fizice. Rolul acestui modul este de a facilita dezvoltarea, configurarea si proiectarea cladirilor care sunt destinate spatiilor de birouri.

Care este utilitatea modulului People Flow Toolkit?

Proiectantii, arhitectii si constructorii s-au obisnuit in ultimele decenii sa apeleze la diferite programe asistate de computer pentru a elabora si a realiza diferite documentatii pentru domenii precum arhitectura sau constructiile.

Insa odata ce noile cerinte de distantare fizica au aparut, noile cladiri trebuiau sa respecte aceste cerinte. Din fericire cu ajutorul modulului People Flow Toolkit implementat in versiunea Revit 2022 sarcina de a proiecta spatiile de birouri respectand distantarea fizica este mult facilitata.Acest modul aduce de fapt o extindere a functionalitatii modulului Path to Travel, modul regasit in varianta Revit 2020.

People Flow Toolkit permite utilizarea unui numar de functii care ajuta la gasirea traseelor optime in cladirile de birouri pornind de la o serie de parametrii care sunt introdusi de proiectanti si de constructori, parametrii care vor contribui la realizarea unor modele automate ale proiectului tinand cont de distantarea fizica. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a analiza vizual traseele propuse pornind de la criteriile introduse in cadrul programului. Astfel acestia vor putea analiza care este impactul acestor cerinte de distantare fizica in ceea ce priveste proiectul pe care urmeaza sa il dezvolte.

Prin vizualizarea modelului realizat pornind de la criteriile de distantare fizica folosind modulul People Flow Tookit, utilizatorii vor putea rezolva orice problema sau neconcordanta inca din faza de proiectare, fara ca aceste probleme sa ajunga in faza de elaborare a proiectului. Dincolo de identificarea distantei fizice cu ajutorul modulului People Flow Toolkit din cadrul aplicatiei Revit 2022, aceasta aplicatie permite inclusiv identificarea directiei optime pentru fluxul de persoane din cadrul cladirilor proiectate.

Licentiere pentru Revit 2022

Pentru a putea utiliza aplicatia Revit 2022 si implicit modulul People Flow Toolkit pentru proiectarea spatiilor de birouri in vederea respectarii distantarii fizice vei avea nevoie in primul rand sa achizitionezi licenta pentru Autodesk Architecture, Engineering & Construction Collection (AEC). Ulterior vei putea opta si pentru achizitionarea licentei pentru aplicatia Revit 2022 de la Autodesk. Pentru astfel de licente pentru suita de programe de la Autodesk poti apela la firma  CADexpert NET accesand www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *