Cum pot fi rezolvate anomaliile dentare si importanta tratamentelor dentare de ortodontie

Din nefericire pentru multi pacienti anomaliile dentare sunt frecvent intalnite. Persoanele care se confrunta cu problema anomaliilor dentare si a celor dento-maxilare pot sa rezolve inconvenientele cauzate de acestea prin intermediul tratamentelor ortodontice. Aceasta abordare stomatologica implica purtarea aparatelor dentare, dispozitive pe care mai mult ca sigur le-am remarcat la multe persoane.

Astfel, purtarea aparatelor dentare are rolul de a rezolva aceste anomalii si este parte din ramura medicinei numita ortodontie. Scopul acestor tratamente ortodontice este acela de a imbunatati calitatea vietii atat in cazul copiilor, cat si in cazul persoanelor adulte.

Stabilirea tratamentului ortodontic se face doar la recomandarea medicului stomatolog dupa o consultatie de specialitate la un cabinet stomatologic Targu Mures care pune la dispozitie astfel de servicii.

Ce presupune tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic implica folosirea de aparate dentare (sau aparate ortodontice) pentru corectarea pozitionarii dintilor si a muscaturii. Exista diferite tipuri de astfel de aparate folosite de tratamente ortodontice. Printre acestea amintim aparatele dentare fixe, aparatele dentare mobile sau aparate dentare invizibile.

Scopul acestora este de a repozitiona anomaliile dentare, indiferent de tipul de aparat pentru care opteaza pacientul sau recomanda medicul specializat in ortodontie Targu Mures. Tratamentul ortodontic presupune o consultatie initiala pentru ca medicul sa faca o evaluare a situatiei si sa identifice abordarea cea mai eficienta.

In functie de cat de grave sunt anomaliile dentare ale pacientului, tratamentul poate sa se intinda pe o perioada mai scurta sau mai indelungata. Tratamentul presupune pozitionarea aparatului dentar si reglarea acestuia in functie de mobilitatea dintilor care se doresc a fi repozitionati. Dupa etapa tratamentului ortodontic activ, pacientii vor avea de urmat etapa in care trebuie sa poarte contentiile, adica acele dispozitive care sa pastreze dintii care au fost repozitionati.

Tratamentele ortodontice si beneficiile acestora

Atunci cand o persoana se confrunta cu diferite probleme cauzate de anomaliile dentare, tratamentele ortodontice sunt cea mai eficienta solutie. Sunt mai multe beneficii pe care le ofera aceste tratamente dentare.

Pentru multi pacienti folosirea de aparate dentare are rolul de a indrepta sau de a repozitiona dintii. In acest caz beneficiul major este obtinerea unui zambet perfect si recastigarea increderii in propria persoana.

Trebuie spus insa ca ortodontia vizeaza mai mult decat latura estetica a acestor tratamente. Un beneficiu major pe care aceste tratamente il aduc se refera la corectarea ocluziei si a muscaturii prin repozitionarea dintilor afectati de anomalii. Este foarte important ca muscatura sa fie corecta, statica si functionala pentru ca sanatatea mandibulei si a maxilarului sa nu fie pusa in pericol.

Atunci cand tratamentele de ortodontie sunt efectuate la timp la recomandarea medicului stomatolog, pacientii se pot bucura de o imbunatatire considerabila a vietii pe termen mediu si lung. Acest lucru chiar daca in perioada in care poarta aparatul dentar pot aparea anumite stari de disconfort.

Acestea sunt principalele beneficii pe care le aduc tratamentele ortodontice. Dintii aliniati perfecti, un zambet frumos si sanatatea maxilarului pot fi rezultatele obtinute in urma unor astfel de tratamente. In masura in care te confrunti cu anomalii la nivelul dintilor, nu ezita sa te programezi intr-un cabinet stomatologic Targu Mures unde vei putea beneficia de expertiza medicilor specializati in tratamente ortodontice.

Stoma Ortho Plus este un astfel de cabinet de medicina dentara care pune la dispozitia pacientilor o paleta diversificata de servicii stomatologice si tratamente din medicina dentara, printre care si tratamentele ortodontice.

Cu o echipa de specialisti in diferite ramuri stomatologice, la Stoma Ortho Plus orice pacient poate beneficia de abordari moderne si de aparatura menita a oferi tratamente minim invazive. Pentru a avea o imagine completa asupra serviciilor stomatologice puse la dispozitia pacientilor, poti accesa stomaorthoplus.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *