Kinetoterapia si cand este indicat sa apelam la procedurile specifice kinetoterapiei

Numarul persoanelor care au nevoie de recuperare in urma unor afectiuni medicale sau care isi doresc sa diminueze disconfortul provocat de dureri la nivelul organismului este foarte mare. Din fericire aceste persoane pot sa aiba in vedere procedurile din domeniul recuperarii medicale.

Una dintre ramurile din recuperarea medicala este kinetoterapia. La randul sau, kinetoterapia presupune o paleta larga de proceduri prin intermediul carora pacientii pot sa isi imbunatateasca starea fizica sau sa isi recupereze mobilitatea.

Kinetoterapia implica diferite exercitii fizice, miscari active, miscari pasive si masajul in vederea imbunatatirii sanatatii, a mobilitatii si in vederea redobandirii echilibrului la nivel fizic. Indiferent daca aceste dezechilibre sau afectiuni sunt provocate de o boala sau o accidentare, procedurile de kinetoterapie Bucuresti pot fi varianta optima in a diminua sau in a combate efectele nedorite.

Etapele in procedurile de kinetoterapie

Decizia de a urma procedurile de kinetoterapie trebuie sa vina ca urmare a recomandarii medicale din partea unui specialist. Indiferent daca pacientul primeste o astfel de recomandare de la medicul de familie sau de la un specialist in recuperare medicala, procedurile de kinetoterapie trebuie urmate doar in contextul indicatiilor venite de la un medic.

Aceasta recomandare vine in cazul in care pacientul primeste un diagnostic si procedurile de kinetoterapie sunt utile pentru a combate efectele patologiei diagnosticate sau pentru a diminua disconfortul rezultat din cauza patologiei respective. In aceeasi masura, kinetoterapia poate fi eficienta si pentru a preveni anumite stari de disconfort fizic sau anumite afectiuni.

Inainte de a incepe procedurile specifice kinetoterapiei este nevoie de evaluarea initiala a pacientului. Aceasta este prima etapa pe care o aplica kinetoterapeutul si medicul de recuperare. In functie de patologiile sau de afectiunile identificate in urma evaluarii si in functie de starea pacientului, se va stabili programul de proceduri din kinetoterapie.

Programul de exercitii sau de proceduri va avea in vedere si aspecte precum constitutia fizica, sexul pacientului, eventualele afectiuni medicale, altele decat cele pentru care se apeleaza la kinetoterapie.

Urmeaza etapa de stabilire a obiectivelor specifice si programul de exercitii pe care pacientul trebuie sa le urmeze. Fiecare sedinta de kinetoterapie Bucuresti este realizata sub indrumarea unui specialist in recuperare medicala. Programul stabilit initial poate suporta modificari pentru a se adapta la evolutia pacientului.

Cand poti urma procedurile de kinetoterapie?

In functie de obiective si in functie de starea de sanatate a fiecarui pacient, exercitiile de kinetoterapie pot sa fie indicate pentru diferite scopuri si situatii. Daca iti doresti corectarea si mentinerea posturii sau a aliniamentului corpului, kinetoterapia se poate dovedi foarte eficienta. Dobandirea masei musculare, cresterea fortei musculare sau imbunatatirea rezistentei musculare pot fi alte obiective pentru care sa apelezi la procedurile de kinetoterapie. Persoanele care isi doresc o mai buna mobilitate articulara, imbunatatirea coordonarii motorii sau imbunatatirea echilibrului pot sa urmeze cu incredere procedurile de kinetoterapie.

Kinetoterapia se poate dovedi foarte eficienta pentru sporirea capacitatii la efort, pentru recuperarea cardio-respiratorie si pentru relaxarea intregului organism.Pentru oricare dintre aceste obiective se recomanda sa apelezi la un centru medical pentru kinetoterapie Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *