Muscata – planta deosebit de frumoasa

Muscata este o planta rustica, decorativa, venita tocmai din Africa de Sud, ce are o perioada de inflorire indelungata. Aceasta este una din cele mai raspandite plante din lume si se gaseste in orice balcon si terasa.

Muscatele sunt intalnite atat in interior cat si in exterior, le puteti pune la fereastra, pe pervaz sau in gradina. Acestea emana veselie si optimism, fiind unele din cele mai populare plante decorative. Bogate in flori viu colorate, cu frunze rotunjite si usor parfumate, sunt preferate pentru infrumusetarea teraselor pe tot parcursul anului.

In engleza, planta de muscata este denumita popular storkbill, adica “ciocul berzei”. Muscata face parte din genul Pelargonium ce cuprinde 300 de specii si varietati de plante perene. Majoritatea speciilor sunt originare din Africa de Sud, dar si din Australia si Noua Zeelanda. Insa, exista si soiuri care cresc in mod liber din Madagascar, Yemen, Africa de Est si Asia Mica.

Muscatele sunt de marimi diferite, pot avea de la 30 la 100 cm inaltime, cu flori si frunze de diferite forme, mai intens sau mai slab colorate. Muscatele pot avea parfum de menta, pin, scortisoara, lamaie, ananas, portocala, in functie de soiul ales.

In general, muscata prefera locurile insorite. Aceasta atunci cand este crescuta in interior, are nevoie de lumina, naturala sau artificiala. Inca din secolul al XIX-lea, muscatele parfumate au inceput sa fie crescute in casa la lumina generata de becul electric inventat de Edison si si-au pastrat frumusetea pana in ziua de astazi. Toata lumea a auzit de aceste flori miraculoase insa putini le cunosc istoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *