Premierul Marcel Ciolacu: sustine parteneriatul firmele din IT din Iasi in digitalizarea administratiei publice

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, si-a exprimat sambata dorinta ferma ca firmele din domeniul IT din Iasi sa devina parteneri cheie in proiectele de digitalizare a administratiei publice. Intr-o declaratie puternica postata pe reteaua de socializare Facebook, premierul a subliniat importanta implicarii companiilor din acest sector in modernizarea serviciilor publice.

„Vreau ca firmele din IT din Iasi sa fie parteneri cu statul in toate proiectele de digitalizare a administratiei publice. La Iasi avem deja un hub IT de exceptie, care a generat un adevarat miracol economic pentru intreaga regiune.

Nu avem alta sansa de dezvoltare decat sa implicam toate companiile din IT – de la corporatii multinationale pana la companiile mai mici – in toata gama de proiecte, de la cele strategice precum cloud-ul guvernamental pana la realizarea de aplicatii informatice pentru smartphone”, a scris Marcel Ciolacu.

Aceasta declaratie vine in urma unei vizite efectuate la Universitatea de Stiintele Vietii „Ion Ionescu de la Brad” si Palas Campus din Iasi, unde premierul a putut observa potentialul si contributia semnificativa pe care industria IT o aduce in regiune.

Prin implicarea activa a firmelor din domeniul IT in proiectele de digitalizare, se urmareste cresterea eficientei si transparentei administratiei publice, facilitand accesul cetatenilor la servicii mai moderne si mai usor accesibile. Astfel, colaborarea stransa intre sectorul privat si stat are potentialul de a genera beneficii semnificative nu doar pentru economie, ci si pentru societate in ansamblu.

Angajamentul ferm exprimat de premierul Marcel Ciolacu fata de implicarea firmelor din Iasi in proiectele de digitalizare a administratiei publice reprezinta un pas important spre modernizarea si eficientizarea serviciilor oferite cetatenilor. Prin consolidarea parteneriatului intre sectorul privat si stat, se creeaza premisele pentru o dezvoltare sustenabila si o societate mai conectata si eficienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *