Semne care ne spun ca avem nevoie de ferestre de termopan noi sau de reparatii termopan

Daca am optat sa ne montam ferestre din termopan in locuinta noastra, atunci cu siguranta ca am fost convinsi de argumentele care recomanda termopanele. Eficienta energetica ridicata, etanseitatea foarte mare, izolarea fonica la standarde ridicate si durabilitatea termopanelor se numara printre principalele beneficii atunci cand vine vorba despre termopane.

Insa dincolo de aceste beneficii, exista situatii in care ferestrele de termopan pot prezenta semne de uzura sau defectiuni. In astfel de situatii putem sa optam fie pentru inlocuirea ferestrelor din termopan cu unele noi, fie sa apelam la o firma reparatii termopane Bucuresti. Iata care sunt cateva dintre indiciile care trebuie sa te puna pe ganduri in privinta ferestrelor de termopan.

Curentii de aer patrund in interiorul locuintei

In momentul in care ca in zilele cu vant puternic vantul se resimte in interiorul locuintei sau daca in lunile de iarna se simte un curent de aer rece in apropierea ferestrei, se poate sa existe o problema la ferestrele de termopan.

De cele mai multe ori un astfel de indiciu trebuie sa te duca cu gandul la uzura sau ruperea garniturilor de la ferestre. Pentru a rezolva rapid si eficient o astfel de situatie, poti sa apelezi la specialistii in reparatii termopane. Lipirea garniturilor sau schimbarea acestora se realizeaza rapid si la costuri mici.

Facturile la gaze naturale si electricitate sunt mai mari

Un alt indiciu care te poate pune pe ganduri in ceea ce priveste ferestrele de termopan se refera la facturile crescute la gaze naturale sau electricitate. Daca ferestrele vechi prezinta semne de uzura ori daca geamurile sunt realizate din sticla simpla dintr-o singura foaie, gradul de izolare nu este la cele mai ridicate standarde.

In astfel de cazuri poti apela la specialistii in reparatii termopane pentru a identifica problema. Poti opta pentru schimbarea geamurilor cu unele care sunt mai eficiente din punct de vedere al izolarii. De asemenea pot fi schimbate piese de feronerie sau alte componente pentru a asigura functionalitatea termopanelor la fel ca atunci cand au fost montate.

Aparitia condensului intre geamuri

Tot in randul semnelor care trebuie sa te convinga ca poate a venit momentul sa cauti o firma pentru reparatii termopane Bucuresti este condensul intre geamuri. Un astfel de semn indica o defectiune a sigiliului care permite umezelii sa patrunda intre cele 2 panouri ale ferestrelor. Desi la prima vedere astfel de probleme sunt greu de rezolvat, atunci cand apelezi la profesionisti vei putea remedia problema intr-un mod eficient si la costuri mai mici decat inlocuirea ferestrelor.

Inchiderea sau deschiderea cu dificultate a ferestrelor

Nu in ultimul rand este indicat sa apelezi la firmele specializate atunci cand observi ca inchiderea sau deschiderea ferestrelor se face cu dificultate. Fortarea manerului sau functionarea defectuoasa a balamalelor poate indica faptul ca ai nevoie de servicii de reglaje termopane Bucuresti. Daca reglajele nu sunt suficiente, atunci este foarte posibil sa ai nevoie de inlocuirea manerelor ori a altor piese de feronerie in cazul ferestrelor de termopan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *