Sfaturi pentru alegerea lansetelor optime cand mergi la pescuit

Daca esti pasionat(a) de pescuit, atunci cu siguranta ca iti doresti sa investesti in cele mai bune echipamente si unelte pentru acest hobby. Fiecare pescar se viseaza cu cele mai impresionante capturi. In acest sens cauta constant sa investeasca in echipamentele dedicate pescuitului.

In randul echipamentelor o importanta majora o are lanseta, aceasta fiind extrem de importanta pentru cele mai mari capturi. Avand in vedere acest aspect, alegerea lansetelor trebuie sa fie facuta cu mare atentie de fiecare pescar. Iata care sunt cele mai utile sfaturi pentru pescarii care isi doresc sa isi completeze echipamentul de pescuit si sa se bucure de cele mai reusite partide de pescuit.

Ce tip de pescuit preferi?

Avand in vedere faptul ca sunt mai multe moduri in care poti pescui, este important sa stii ce tip de pescuit preferi. Foarte popular in randul pescarilor este pescuitul la crap. Daca vrei sa practici acest tip de pescuit, trebuie spus ca varianta de lansete crap reprezinta varianta optima.

Lansetele crap sunt ideale pentru rezultatele dorite si pentru folosirea facila pentru pescarii care aleg acest tip de pescuit. Cea de-a doua categorie de pescuit este cel la feeder. Si pentru acest tip de pescuit exista lansete dedicate, cu cosulet. La randul lor, modelele de lansete feeder sunt disponibile in mai multe variante.

Porneste de la experienta acumulata in pescuit

Experienta dobandita pe malul lacurilor, raurilor sau al marilor pentru a reusi cele mai mari capturi este un element foarte important de care trebuie sa tii cont. Un procent important de pescari incepatori investesc in echipamente scumpe si complexe, considerand ca doar prin prisma echipamentelor vor reusi sa se bucure de capturile dorite.

Totusi trebuie spus ca tehnica pescuitul se acumuleaza in timp. Tot in acest mod si utilizarea lansetelor trebuie sa fie deprinsa cu trecerea timpului, odata cu fiecare partida de pescuit.

Alege lansetele in functie de proprietatile acestora

Un alt sfat foarte util in achizitionarea de lansete este acela de a te documenta sau de a te informa de la personalul magazinelor cu privire la caracteristicile lansetelor. Proprietatile importante in privinta lansetelor vizeaza sensibilitatea lor, actiunea, puterea de aruncare si dimensiunea (lungimea). Inclusiv greutatea lansetei trebuie avuta in vedere.

O greutate cat mai redusa ofera confortul dorit de orice pescar, dar si manevrarea si aruncarea lansetei cu o mai mare usurinta. Din acest motiv modelele de lansete cat mai usoare sunt preferate de multi pescari si greutatea trebuie sa fie un criteriu important in alegerea pe care urmeaza sa o faci.

Tine cont de locul unde practici pescuitul

Tot in randul sfaturilor care te pot ajuta sa alegi lansetele potrivite este acela de a tine cont de locul unde mergi la pescuit. Este diferit sa pescuiesti intr-un lac, intr-un rau, intr-o balta amenajata sau una neamenajata. Pescuitul in rauri difera de pescuitul in ape statatoare.

Prin urmare, trebuie sa alegi modelele de lansete avand in vedere si acest aspect. Daca vrei sa cumperi lansete crap sau lansete feeder, poti gasi astfel de echipamente pe targulpescarilor.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *