Sfaturi utile pentru cei care trebuie sa cumpere tamplarie de termopan

Exista mai multe situatii in care poti avea nevoie de cumpararea unor termopane noi. Printre aceste situatii putem aminti ridicarea unei case noi sau a unui imobil de la zero, renovarea locuintei sau dorinta de a beneficia de cele mai moderne tehnologii in privinta tamplariei pentru ferestre.

In oricare dintre aceste situatii este important sa alegi calitatea cea mai buna de pe piata pentru a raspunde nevoilor tale si sa te bucuri de o investitie pe termen lung. Daca esti in cautarea unor profile de termopan de calitate ridicata, in ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva sfaturi care sa te ajute in a face alegerea potrivita.

Tine cont de tipul de tamplarie

Alegerea materialelor folosite pentru realizarea termopanelor trebuie sa fie primul aspect de avut in vedere. Vei putea opta pentru tamplarie din aluminiu sau tamplarie PVC. Indiferent de brand-ul pentru care optezi, vei putea gasi in fiecare tip de tamplarie brand-uri renumite. In cazul in care preferi varianta profilelor din PVC poti opta pentru tamplarie Salamander sau tamplarie de la Veka, in vreme ce daca esti mai degraba interesat(a) de profile din aluminiu, poti merge pe varianta brandului Aluprof.

Alege straturile de sticla pentru tamplaria termopan

Dupa ce te-ai decis asupra tipului de tamplarie pentru care optezi, este recomandat sa ai in vedere numarul straturilor de sticla sau a foilor de sticla pentru tamplaria termopan. Cu cat numarul de foi de sticla este mai mare, cu atat exista mai multe sanse sa te bucuri de un confort termic foarte ridicat. Izolarea este asigurata de stratul de aer uscat care se afla intre foile de sticla ale termopanelor.

Foile de sticla influenteaza de asemenea si eficienta energetica a termopanelor, fapt pentru care este recomandat sa alegi un numar mai mare de astfel de foi de sticla daca iti doresti un randament energetic ridicat dupa montarea termopanelor.

Acorda atentie caracteristicilor profilelor

Un alt sfat util atunci cand vine vorba despre alegerea termopanelor este acela referitor la atentia pe care trebuie sa o acorzi caracteristicilor profilelor termopanelor. Aici facem referire la aspecte legate de adancimea profilelor, numarul de garnituri in zona tocului ferestrelor, numarul de camere al profilelor de termopan sau existenta unor armaturi din otel pentru consolidarea interiorului profilelor de termopan.

Tine cont de calitatea feroneriei

Foarte important pentru oricine urmeaza sa investeasca in termopane este alegerea feroneriei de calitate. Avand in vedere faptul ca piesele de feronerie vor fi folosite zilnic pentru inchiderea si deschiderea ferestrelor, este foarte important sa alegi astfel de piese de feronerie de calitate.

Balamalele, manerele de siguranta, sistemele pentru inchiderea si deschiderea ferestrelor, toate acestea trebuie sa fie durabile atat in cazul folosirii zilnice, cat si in fata intemperiilor vremii. Pentru calitatea feroneriei poti sa ai in vedere modelele de tamplarie Salamander.

Tine cont de toate aceste sfaturi in momentul in care urmeaza sa alegi termopane si cu siguranta vei putea face alegerea potrivita din perspectiva calitatii. Intotdeauna este indicat sa alegi sa investesti in calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *