Top greseli in amenajarea casei de Craciun

 

Vrei sa aduci plus valoare unui proiect casa? Descopera in randurile de mai jos ce greseli ar trebui sa eviti in procesul de decorare.

Top greseli de evitat in amenajarea casei de Craciun

Craciunul este despre familie, empatie si gesturi simple, dar pline de insemnatate. Este, de asemenea, un prilej ideal de a transforma casa intr-o oaza de liniste, unde sa primeze relaxarea si buna dispozitia.

Iata care sunt principalele greseli pe care sa le eviti in amenajarea unor proiecte case de Craciun:

● Prea multe decoratiuni – Uneori, entuziasmul pentru sarbatoare poate duce la exces. Este important sa pastrezi un echilibru si sa alegi cu grija decoratiunile pentru a crea un aspect armonios. Prea multe decoratiuni pot face casa aglomerata si nu neaparat placuta din punct de vedere vizual.

● Utilizarea unor culori prea stridente – Culorile vibrante pot aduce o nota de veselie unui proiect casa, dar prea multe nuante pot deveni coplesitoare. Incearca sa combini culorile cu atentie si sa pastrezi o paleta echilibrata. Rosul predomina in asemenea situatii, dar incearca sa-l mixezi cu optiuni neutre.

● Ignorarea iluminatului – Iluminatul este esential pentru atmosfera de Craciun. Uneori, oamenii uita sa acorde atentie iluminatului si se concentreaza doar pe decoratiuni. O lumina bine plasata poate transforma complet ambientul general. Opteaza pentru ghirlande lucrate manual si plaseaza-le strategic in locuinta in asa fel incat sa ofere atat confort, cat si functionalitate.

● Uiti de importanta spatiului personal – Este esential sa pastrezi unele spatii personale si sa nu supraincarci fiecare coltisor al casei. Pastreaza cateva zone unde membrii familiei pot sa se relaxeze fara sa simta ca sunt in mijlocul unei expozitii de Craciun. Ia in calcul si dimensiunile aferente locuintei. In cazul unor proiecte case mici trebuie sa fii foarte atent/a in ceea ce priveste integrarea decoratiunilor.

● Nu iei in considerare siguranta – Chiar daca este tentant sa utilizezi tot felul de lumini si decoruri, asigura-te ca respecta standardele de siguranta. Evita cablurile incalcite si asigura-te ca decoratiunile electrice sunt certificate pentru a fi folosite in interior. De asemenea, verifica foarte bine locurile unde vor fi amplasate si nu le lasa la indemana copiilor.

● Pui prea mult accent pe asortarea fiecarei decoratiuni in parte – Mixul de rosu si alb este suprautilizat in perioada Craciunului. Chiar daca face parte din traditie, nu inseamna ca trebuie sa se regaseasca in fiecare coltisor al casei. Asortarea exagerata poate da senzatia unui spatiu lipsit de personalitate.

Amenajarea locuintei de Craciun poate deveni o adevarata provocare, mai ales ca sunt multe aspecte de luat in considerare. Daca nu vrei sa dai gres, tine cont de sfaturile de mai sus si bucura-te din plin de armonie vizuala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *