Achizitionarea produselor reconditionate – care sunt avantajele?

Practic, in ultimii ani, produsele reconditionate si-au facut un loc in viata noastra. Dar cum beneficiaza consumatorul de cumpararea acestor produse?

Piata produselor renovate este in plina expansiune. Interesant financiar, iti poti permite sa cumperi de pe Klap articole la pret redus, cel mai adesea articole electronice.

Dar ce inseamna mai exact „reconditionat”? Este un obiect care a fost deja pus pe piata si folosit, care este trimis la un centru de reciclare pentru a fi readus la o stare optima. Tehnicienii verifica functionarea acestuia, repara ceea ce trebuie reparat si il pun inapoi in ambalaje noi. Produsul astfel reconditionat este apoi repus pe piata.

Ce articole sunt disponibile in reconditionat?

Dupa cum ai inteles, reconditionarea se poate aplica multor obiecte. De ceva timp, smartphone-ul este cel mai des achizitionat reconditionat. Chiar daca sunt consumatori care nu au intotdeauna reflexul reconditionarii pe alte obiecte, oferta este totusi disponibila pe multe produse.

Tablete, calculatoare, camere foto, electrocasnice, console, dar si scutere, biciclete electrice, anvelope… gasesti articole reconditionate in tot mai multe sectoare. In plus, oferta de produse reconditionate a facut o sosire remarcabila in magazinele fizice, cat si in comertul electronic. Imposibil sa ratezi aceasta noua oferta care revolutioneaza in prezent piata. Dar, in ultima instanta, care sunt avantajele de a cumpara mai degraba reconditionate decat noi?

Care sunt beneficiile cumpararii de produse renovate?

Diferenta notorie care exista intre piata reconditionata si piata second-hand este garantia pe care o ai. Intr-adevar, distribuitorul de produse reconditionate isi angajeaza responsabilitatea vanzandu-ti obiectul intr-o stare optima. A pus un tehnician sa il examineze si sa il repare pentru a fi exact in starea in care te astepti sa fie. Astfel, produsul pe care il cumperi a fost verificat de un profesionist. Daca produsul nu este in garantie strict vorbind, vanzatorul care ti-l ofera trebuie sa iti ofere un produs functional si durabil.

Dar din punct de vedere al pretului, poti face o economie substantiala. In sectorul telefoniei, telefoanele mobile recente in stare aproape noua pot fi vandute la jumatate din pret ca fiind reconditionate.Piata de reconditionare iti permite, de asemenea, sa cumperi cea mai noua tehnologie la cel mai bun pret.

Un alt avantaj si nu in ultimul rand, faci un gest pentru planeta. Nu incurajezi crearea unui produs nou, ci folosesti un obiect care a fost deja folosit si ii dai astfel o a doua viata. Acest gest simplu este teribil de eficient in incetinirea ritmului de productie, mai ales in sectorul telefoanelor mobile. In cele din urma, cele doua avantaje principale ale reconditionarii sunt economiile si ecologia.

Cum sa-ti revinzi obiectele datorita reconditionarii?

Daca doresti sa cumperi un articol reconditionat, aminteste-ti ca poti vinde si un produs pe care nu il mai doresti. In sectorul smartphone-urilor, de exemplu, din ce in ce mai multi operatori se ofera sa-ti ia vechiul smartphone pentru un voucher sau altul.

Foarte simplu, iti poti schimba telefonul daca il revinzi pe al tau pentru a cumpara unul nou, reconditionat. Atentie insa, daca vrei sa faci asta, stii ca este necesar sa ai grija de telefonul tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *