Aparate dentare copii pentru dezvoltarea sanatoasa a maxilarului

Eficacitatea tratamentului stomatologic este intotdeauna mai mare daca este inceputa la timp. Prin urmare, pentru formarea muscaturii corecte si a dezvoltarii sanatoase a maxilarelor, sunt necesare aparate dentare copii.

Pentru a identifica problemele intr-un stadiu incipient, ar trebui sa duci copilul la medicul stomatolog de la 3-4 ani. Daca sunt detectate anomalii, medicul poate spune de la ce varsta se poate pune aparatul dentar copiilor. Maxilarul copiilor este in crestere, astfel incat corectarea este mult mai usoara si mai rapida la o varsta frageda.

In acelasi timp, problemele care necesita instalarea unor aparate dentare copii nu sunt intotdeauna vizibile imediat. In acest caz, este posibila normalizarea dentitiei la varsta adulta, dar va dura mai mult timp. De asemenea, cel mai probabil, va trebui sa porti suplimentar speciale speciale timp de cativa ani, dupa indepartarea aparatelor dentare pentru a consolida rezultatul.

La ce varsta se pot instala aparate dentare copii?

Constructiile ortodontice sunt o sarcina mare asupra maxilarelor si a dentitiei. Si de aceea, atunci cand mergi la un stomatolog, este necesar sa discuti individual cand este posibil sa se puna aparat dentar unui copil, tinand cont de starea cavitatii bucale. Cea mai buna optiune este sa se instaleze aparate dentare copii de la 7-9 ani. Nu vor deteriora dintii si, in acelasi timp, ajuta corectarea situatiei din timp.

Citeste si: Aparatele Dentare: Mai Mult Decat Dinti Drepti Frumosi

Aparatele dentare copii se recomanda a fi plasate dupa eruptia celor doi molari, de obicei la 12-14 ani. La aceasta varsta, maxilarul este inca maleabil, in timp ce dintii sunt deja suficient de puternici pentru a rezista la sarcina fara deteriorare.

In cazuri dificile, medicul ortodont poate sugera instalarea de aparate dentare copii care se pot corecta odata cu maxilarul. Utilizarea lor este permisa de la varsta de 5-6 ani, dar cu indicatii exceptionale, au prea multa influenta.

Alinierea dentitiei este un proces destul de lung. Cand se pune aparatul dentar la un adolescent, corectarea dureaza in medie 1,5-2 ani. Uneori dureaza 3 ani – in cazuri dificile, precum si la varsta adulta.

Dupa indepartarea ortoconstructiilor, dispozitivele de retinere sunt purtate inca 2-3 ani. Acestea sunt aparate dentare speciale detasabile care fixeaza rezultatul tratamentului. Cu o mobilitate mare a dintilor si prezenta spatiului liber, se prescrie fixarea dintilor cu aparate dentare copii speciale, iar durata lor de viata este de 4-5 ani.

Pentru fiecare parinte grijuliu, sanatatea copilului sau este cel mai important lucru. Prin urmare, este necesar sa corectezi dintii de lapte la copii cat mai devreme posibil. Daca copilul are un dinte care creste stramb, o muscatura incorecta, un gol si altele, atunci trebuie sa mergi cu copilul la stomatolog, pentru amplasarea unui aparat dentar. Pana la varsta de 10 ani, copiilor li se prescriu aparate dentare speciale care pot corecta eficient muscatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *