Ce avantaje ofera noile tehnologii dentare?

Astazi, noile tehnologii dentare fac viata mult mai usoara pentru mii de oameni. Acestea fac posibila extinderea posibilitatilor protezelor si implanturilor dentare fast and fixed pentru a raspunde nevoilor specifice exprimate de pacienti. Intr-adevar, toate performantele acestor tehnologii sunt orientate catre o mai mare personalizare in functie de caracteristicile pacientilor.

Aceste noi tehnologii dentare ofera mai mult confort, ofera o mai buna stabilitate sau ofera un aspect si mai estetic protezelor dentare. In plus, simplifica pasii necesari inainte de montarea protezelor dentare, imbunatatesc adaptabilitatea si permit pacientilor sa castige in calitate si rapiditate. Interesant, nu-i asa?

Dintre noile tehnologii dentare, cele mai de succes sunt legate de amprentele digitale, diferite tipuri de implanturi dentare fast and fixed si noi bare de implant. Acestea sunt oferite de profesionisti din domeniul sanatatii dentare, cum ar fi stomatologi. Vezi in acest articol ce ofera aceste tehnologii avansate ca beneficii.

Noi tehnologii dentare pentru amprentele digitale

Aceasta este o imbunatatire semnificativa a productiei de proteze si implanturi dentare fast and fixed. Utilizarea unei scanari 3D face acum posibila digitizarea impresiilor gurii cu o precizie de neegalat.

Citeste si: Metode moderne și actualizate de tratament stomatologic

In cateva minute, scanarea 3D produce o radiologie tridimensionala a intregii guri si transmite aceste date catre computer.

Aceasta noua tehnologie dentara inlocuieste cu o eficienta remarcabila tehnica amprentelor polivinilsiloxanice. Scanarea 3D evita utilizarea polivinilsiloxanului, care este uneori neplacut pentru unii pacienti. In plus, impiedica adesea o a doua amprentare, oferind rapid precizia necesara.

Noile tehnologii dentare in slujba implanturilor dentare

Implanturile dentare au profitat si de progresele tehnologice. Acum exista implanturi de diferite forme si lungimi.Aceste optiuni de format permit acum tuturor pacientilor, fara deosebire, sa beneficieze de proteze pe implanturi dentare. De exemplu, pacientii cu masa osoasa scazuta in maxilar pot avea acum implanturi dentare. Noile implanturi se dovedesc eficiente intr-o varietate de conditii care anterior limitau sau complicau utilizarea lor.

Astazi, medicul dentist poate oferi pacientului metode moderne de tratament, protezare si implantare, care permit rezolvarea rapida si nedureroasa a problemei. Si dintii noi nu vor arata altfel decat cei adevarati. Noile tehnologii in protetica, si anume scanerele moderne, fac posibil sa se faca proteze fara gipsurile traditionale. Acest lucru este adevarat daca pacientul are un reflex pronuntat de gag si nu tolereaza gipsurile conventionale.

Pentru scanare, se foloseste o camera intraorala speciala, care fotografiaza fara contact dintii si gingiile si apoi converteste aceasta imagine in format 3-D pe computer. Apoi, conform imaginii tridimensionale, forma viitoarei coroane este modelata pe computer.

O imprimanta speciala produce un produs finit, care poate fi instalat imediat pe dinte. Tehnologiile 3D sunt benefice pentru pacient, accelereaza procesul de protezare, imbunatatesc acuratetea acestuia, iar in cazul implanturilor, minimizeaza riscul de respingere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *