Cursuri project management pentru a deveni un bun manager de proiect

Cuvantul project management, care deriva din latinescul proiectum (ceea ce este planat inainte) si manum agere (a conduce de mana), descrie planificarea, managementul si controlul proiectelor.

In functie de tipul si dimensiunea proiectelor si de industria relevanta (de exemplu, dezvoltare de software, constructie de case, dezvoltare de modele de masini, industria aerospatiala etc.), managerii de proiect au diferite tipuri de planificare a proiectelor in companii.

Inainte ca un produs sau serviciu sa fie terminat, managerii de proiect trebuie sa treaca prin diferitele faze, de la planificarea proiectului, pana la productie, fiind rezolvate diferite probleme. Pentru a deveni un manager de proiect ai nevoie de cursuri project management.

Cerintele pentru aceasta pozitie

Managerii de proiect, cunoscuti si ca lideri de proiect, sunt responsabili pentru un proiect. In consecinta,  managerii de proiect  sunt responsabili si raportabili clientilor. Sunt autorizati din punct de vedere faptic, dar nu disciplinar, sa emita instructiuni echipei de proiect.

Citeste si: 7 greseli de conducere pe care le poti face ca un nou manager

Un  project manager necesita cunostinte bune de project management, cunostinte generale de management, cunostinte specifice produsului, perseverenta si rezistenta in planificarea si implementarea proiectului, precum si abilitati interpersonale si de comunicare pentru implementarea cu succes a proiectului.

Abilitatile sociale ale  managerilor de proiect  joaca un rol crucial in managementul proiectului si succesul unui proiect. Situatiile neplanificate si complicatiile care nu au fost recunoscute in timpul planificarii proiectului pot aparea constant in timpul implementarii proiectului.

Acestea impun managerilor de proiect sa gandeasca si sa actioneze rapid. Prin urmare, managerii de proiect au nevoie de cursuri project management, pentru a capata experienta in domeniile comunicarii si managementul conflictelor, precum si motivatie la nivel interpersonal.

Unde sa faci cursuri project management?

Daca esti in cautarea unor cursuri project management pentru a-ti perfectiona abilitatile de conducere a unui proiect, atunci vei gasi ceea ce cauti la edu.eupc.ro. In functie de dimensiunea si complexitatea unui proiect, sarcinile managementului de proiect sunt impartite intre mai multi manageri de proiect.

O posibilitate, este de a defini sub-proiecte cu zone clar delimitate, astfel incat un sub- manager de proiect sa preia controlul asupra acestor sub-proiecte si sa raporteze progresul catre managerul de proiect.O alta posibilitate este impartirea pe domenii de responsabilitate, astfel incat, de exemplu, planificarea costurilor si a programului sa fie atribuite diferitilor manageri de proiect.

In calitate de manager de proiect, esti responsabil pentru succesul proiectului in intervalul de timp dat, cu un buget fix oferit. Ti se va atribui sarcina provocatoare de project management.Datorita complexitatii planificarii si implementarii proiectelor, managementul proiectelor este un aspect foarte important pentru companii si iti ofera oportunitatile ideale de calificare si cariera. Dar, pentru acest lucru, ai nevoie de cursuri project management, care te vor ajuta sa devii unul dintre cei mai buni manageri de proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *