China – cel mai lung pod din lume peste mare

China ne uimeste de fiecare data prin frumusetea si descoperirile ei, prin toate lucrurile care ii definesc ca natiune.  Datorita creativitatii si inteligentei de care dau dovada,acestia au reusit sa faca un pod de 55 km lungime si sa ne impresioneze prin aceasta constructie inedita .Este cel mai lung pod din lume peste mare si are o garantie de 120 de ani.

China avea deja cel mai lung pod din lume peste mare, cu o lungime de 42 km, iar acum isi doboara propriul record cu un alt pod peste Marea Chinei de Sud, cu o lungime de 55 km, care a fost inaugurat anul acesta. Megaproiectul a durat 9 ani si a costat aproximativ 15 miliarde de dolari.

Pentru a lega orasele Hong Kong-Zhuhai-Macau, podul peste mare a avut nevoie de patru insule artificiale si patru tuneluri, dintre care unul de 7 km pe sub apa, construit cu ajutorul specialistilor.

Denumit Hong Kong-Zhuhai-Macau Bridge, acest pod a fost contruit cu scopul de a reduce la jumatate timpul de tranzit intre orase, avand in vedere ca este o mare aglomeratie zi de zi.Din Macau in Hong Kong, soferii vor ajunge in aproximativ o ora.

Chinezii cred ca aproximativ 40.000 de vehicule sa utilizeze podul zilnic, inclusiv autobuzele de transfer care ruleaza la intervale de 10 minute. Acest pod poate fi utilizat numai de masini, pietonii si biciclistii, neavand acces.

China are in derulare mai multe megaproiecte care vor transforma orasele,in mod decisiv. Ei au mereu planuri in derulare avand in vedere ca proiectele de mare anvergura se intind pe perioade indelungate de timp.

In urmatorii 10 ani, China intentioneaza sa incurajeze 250 de milioane de oameni sa se mute in orasele mai mari ale tarii. Pentru a face fata migratiei imense, tara a investit zeci de miliarde de dolari in proiecte de infrastructura gigantice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *