Plante ce infloresc iarna in gradina

Daca sunteti pasionata de gradinarit, aflati ca o puteti face chiar si iarna, deoarece exista flori care va infrumusetesc gradinile si in aceasta perioada. Aceste plante care isi expun florile chiar atunci cand cele mai multe se afla deja in repaus vegetativ, ne uimesc prin coloritul si frumusetea lor. Este vorba despre flori sunt rezistente la frig care infloresc si in zapada.

Prin urmare, daca vrei sa adaugi putina culoare gradinii tale pe timp de iarna, atunci planteaza aceste plante renumite de iarna. Flori lor vi colorate iti vor anima gradina pe parcursul lunilor de iarna friguroase.

*Spanzul sau Trandafirii Craciunului

Trandafirii Craciunului sunt plante care infloresc in timpul iernii, iar florile pot rezista pana la 8 saptamani. Culorile florilor sunt diferite: albe, verzi, roz, violet, crem si chiar cu pete. Trandafirii Craciunului sunt plante foarte rezistente carora le place sa fie pozitionate in locuri umbrite

*Daphne odora

Acest arbust care poate ajunge psns la 4 m ca si dimensiune, are flori parfumate care infloresc iarna si primavara devreme. Florile au un miros de lamaita iar planta este foarte rezistenta la ger, prefera atat soarele, dar si semiumbra. Acesta este un arbust de talie mica care arata bine atat ca si gard viu, solitar sau in grupuri.

*Iasomia de iarna

Planta cu flori galbene si frunze cazatoare, este perfecta pentru un gard viu. Florile iasomiei de iarna sunt parfumate si dau luminozitate gradinii tale. Asezati-le la soare sau la umbra partiala.

*Hamamelis virginiana sau Nucul Vrajitoarelor

Nucul Vrajitoarelor creste pana la 12 m, poate chiar mai mult. Acest arbust are flori ce seamana cu paianjenii, care infloresc iarna tarziu.

*Ghioceii – vestitorii primaverii

Vestitorii primaverii apar in mijlocul sau pe la sfarsitul iernii. Prefera locurile insorite si de cele mai multe ori sunt plantati in grup.

*Ciclaminele

Ciclamina este o planta destul de populara, datorita diversitatii culorilor si a marimii florilor. Ciclaminele fac parte din categoria plantelor care infloresc iarna si care le putem folosi si ca plante de apartament. Desi infloresc la sfarsitul toamnei, florile de cyclamen pot rezista si pana la 2 luni.

*Iernita – Eranthis hyemalis

Planta ornamentala, cu florile galbene ca o cupa, infloreste pe la sfarsitul iernii. Prefera solul umed al padurilor de foioase. Aceste flori cresc in tufe si ating 2-4 cm inaltime.

*Erica carnea

Aceasta planta, cu flori delicate, in nunate de violet dar si cu flori roz, albe, lila incepe sa infloreasca in luna decembrie, iar spectacolul floral se poate prelungi pana prin luna aprilie. De asemenea, prefera locurile insorite, cu sol bine drenat.

*Camelie

Este o planta preferata pentru frunzele sale robuste si florile asemanatoare cu trandafirii. Culorile florilor de camelii variaza de la alb la lila si de la roz la rosu inchis. Ele incep sa infloreasa pe la mijlocul toamnei si rezista foarte bine pe timp de iarna. Cameliile prefera locurile insorite, dar suporta umbra partiala si necesita o cantitate moderata de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *