Cum sa ingrijesti floarea Sporul casei ?

Floarea Sporul Casei este renumita pentru ca aduce belsug in casa si infloreste foarte frumos pe tot parcursul anului. Aceasta are o diversitate de culori si este o planta foarte iubitoare de apa si lumina. Este una dintre cele mai populare plante anuale, datorita florilor lor abundente si viu colorate precum si capacitatii lor de a creste in zone umbroase.

Acestea ofera o larga varietate de culori, precum alb, rosu, roz, violet, coral, violet si galben. Este o planta perena cultivata ca planta anuala care se dezvolta bine intr-un sol bogat, bine drenat pH-ul solului. Culorile pastelate si vibrante incanta prin frumusete si diversitate.

Florile de Sporul casei au fost mult timp una dintre plantele predominante in America de Nord si sunt folosite cu precadere in gradinile de containere, de la cosuri suspendate la jardiniere de fereastra.  Deseori sunt plantate din rasaduri de pepiniera dar pot fi cultivate si din seminte sau butasi. Sunt usor de cultivat in orice sol umed, bine drenat, la umbra sau semiumbra.

Dupa plantare, ciupirea tulpinilor va facilita o crestere mai stufoasa. Aceasta planta iubeste si soarele dar ii place mai mult la umbra. Este vorba despre o planta usor de plantat care ofera un spectacol floral deosebit. Solul trebuie sa fie bine drenat si imbogatit cu material organic pentru a evita sa devina mlastinos din cauza udarii frecvente.

Sporul casei este o planta care are nevoie de cel putin 5 litri de apa pe saptamana daca este plantata afara iar cand temperaturile sunt foarte ridicate de aproape dublu. Aceasta se dezvolta armonios si in ghivecele de fereastra sau in cele suspendate si arata absolut minunat. Planta este destul de sensibila la caldura.

Daca a existat o perioada lunga fara sa fie udata aceasta va arata ca si cum ar fi ofilita insa de indata ce va fi udata isi va reveni rapid. Asadar, sporul casei crește bine in conditii de umiditate si va inflori cel mai bine daca este fertilizata in mod regulat. Un ingrasamant solubil in apa se poate folosi la fiecare doua saptamani primavara si vara.

La sfarsitul verii, este indicat sa taiati cu o foarfeca o treime din partea superioara a vegetatiei, ceea ce va favoriza aparitia de noi flori si va imbunatati aspectul general al plantelor. Sporul casei se insamanteaza singur, desi uneori poate dura aproape un an pana cand semintele produc plante cu flori.

Din acest motiv, este mai usor sa inmultiti planta din butasi luati toamna.  Alegeti o tulpina neflorifera cu cel putin doua noduri de frunze si se taie cu o lungime de 7-10 cm chiar sub un nod. Introduceti butasul intr-un ghiveci nisipos si pastrati-l umed apoi plantati-l cu grija.

Aceasta planta poate fi afectata de reale probleme legate de insecte, inclusiv afide, fainare, muste albe, melci si paianjeni. Plantele grav afectate pot fi indepartate iar infestarile minore pot fi tratate cu uleiuri horticole sau pesticide. De asmenea, trebuie sa fiti atenti la faptul ca prea mult soare poate arde frunzele la majoritatea soiurilor de planta.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care plantele nu infloresc frumos este ca sunt plasate intr-o zona cu lumina si caldura prea mare, fie este un loc prea intunecat si umbros. In ceea ce priveste pricesul de fertilizare, planta va produce sute de flori care folosesc o multime de nutrienti din sol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *