Curiozitati despre animale

Chiar din cele mai veci timpuri si pana astazi, animalele continua sa ne uimeasca prin comportamentul lor si nu numai. De cele mai multe ori lumea animalelor reprezinta un mister, greu de inteles. Daca sunteti un iubitor de animale si vreti s cunoasteti cat mai multe lucruri inedite despre acestea, este momentul sa cunoasteti cateva mistere a animalelor.

Le putem admira in mediul lor natural, acestea aparand ca o enigma si au reusit sa ne uimeasca de foarte multe ori cu personalitatea si particularitatile lor speciale. Asadar, cititi cu atentie urmatoarele randuri in care puteti afla chestii uimitoare despre multe animale ale padurii.

1.Limba cameleonului poate atinge lungimea dubla a corpului sau.

2.Blana ursului polar este de culoare alba in timp ce pielea este de culoare neagra. Lumina se reflecta in blana acestuia mai mult decat in zapada si gheata.

3.Elefantul nu vede foarte clar, insa este urechile si nasul joaca un rol adjutant. Acesta simti cand apa se afla la o distanta de 4 km si este singurul animal care nu poate sari.

4.Tigrii nu au dungi numai pe blana lor, ci si pe pielea lor iar intreaga specie este dungata intr-un mod diferit.

5.Daca ajungeti in situatia in care va ataca un crocodil, pentru a scapa din stransoarea acestuia, va trebuie un pic de curaj sa ii bagati degetul mare in globul sau ocular si veti vedea ca veti scapa simplu si rapid.

6.Femelele de dihor pot sa moara daca nu se imperecheaza, deoarece in perioada din care se afla in calduri, corpul lor secreta un nivel foarte mare de estrogen, iar daca hormonul ramane in sange pentru o perioada lunga de timp, poate cauza o anemie aplastica a maduvei osoase si prin urmare, pot muri.

7.Nasul fiecarei pisici este total diferit, astfel incat ele pot fi identificate cu usurinta, daca sunteti atenti la forma si marimea acestuia.

8.Cimpanzeii chelesc o data cu inaintarea in varsta, la fel ca si oamenii.

9.Delfinii dorm intotdeauna cu un ochi deschis iar pe timp de ziua ei produc sunete diferite prin care comunica cu ceilalti membri ai grupului.

10.Pinguinii se imperecheaza pe viata, prima iubire fiind si ultima deoarece eu sunt familisti convinsi.

11.Nedoritii puricii pot sa sara cu pana la 200 de ori fata de inaltimea lor, de aceea se raspandesc cu repeziciune.

12.Dintii castorilor nu se opresc niciodata din crestere, de aceea acestia trebuie sa roada in mod constant obiecte, pentru a le mentine la o lungime normala.

13.Rechinii nu au oase in corp iar scheletul lor este compus doar din cartilaj. Este absolut uimitor ca rechinul, trebuie sa inoate mereu pentru a nu se ineca.

14.Un gandac de bucatarie poate mult timp si se raspandeste rapid prin toate colturile, daca nu este omorat la timp.

15Ochii caprelor au pupilele dreptunghiulare, ceea ce face ca vederea lor sa fie mult mai ampla, pentru a se proteja de animalele de prada.

16.Cangurul este singurul mamifer cu picioare care nu poate sa mearga cu spatele.

17.Vaca nu transpira deoarece pe corpul nu exista glande sudoripare.

18.Capul insectei numita calugarita este foarte ciudat, fiind singur care isi poate roti capul la 360 de grade. Aceasta are 2 ochi compusi si 3 ochi simpli.

19.Girafa este cel mai inalt animal de pe planeta, in timp ce limba extrem de lunga o pot folosi pentru a se spala in urechi.

20.Pentru caini nu este niciodata liniste totala, deoarece pe timp de noapte acestia aud fel si fel de sunete si de vibratii, aflate in jur, datorita auzului acut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *