Grosimea oglinzii acrilice

Cu ajutorul acestui articol vei descoperi cum poti alege o oglinda acrilica si sa stii in special ce grosime sa alegi pentru aceasta.Placile de oglinda acrilica sunt destinate in special in unele domenii de aplicare precum amenajarile interioare pentru decor, merchandising sau publicitate, in amenajarea magazinelor, in industria agro-alimentara. Alte aplicatii sunt posibile precum oglinda de gradina, in jurul casei pe terase sau balcoane sau ca suporturi pentru prajituri.

Selectia grosimii pentru oglinda acrilica poate parea un lucru banal însa este esential in timpul conceperii si utilizarii oglinzii acrilice. In mod natural, cu cât oglinda este mai mare cu atât riscurile de a se îndoi si de a deforma reflexia ta sunt mai ridicate. In plus, exista riscul chiar sa se sparga deoarece, chiar daca acrilicul este de 10 ori mai rezistent decât sticla clasica, nu este indestructibil. Pentru a minimiza acest efect de deformare trebuie sa lipesti in mod minutios oglinda pe un suport cât mai plat cu putinta. Însa, cea mai buna idee este aceea de a alege un format mai subtire si mai adaptat pentru a câstiga in rigiditate.

Ce grosime alegem pentru oglinda acrilica?

Pe depo materiale constructii exista doua grosimi de oglinzi acrilice disponibile, 3 si 6 mm însa, exista pe piata si grosimi de 2mm sau de 5mm. Oglinda acrilica cu o grosime de 6mm spre exemplu este ideala pentru formatele mai mari deoarece ramâne plata. In schimb, greutatea este mai ridicata ceea ce înseamna ca va trebui sa acordam o atentie sporita fixarii cu ajutorul unui adeziv.

Produsele de 3mm ramân cele mai polivalente si par cel mai bun compromis. Cu un raport greutate/rigiditate ideal, oglinda acrilica de 3mm este un produs extrem de apreciat si utilizat într-un numar mare de aplicatii (decoratiuni, amenajari interioare, cladiri, design). 

Cât despre oglinda acrilica de 2mm, aceasta este mai dificil de abordat. Se va îndoi si se va deforma cu mai mare usurinta. 

Care sunt avantajele utilizarii placii de oglinda acrilica?

  • Se poate modela si taia atât cu un laser cât si cu un fierastrau electric;
  • Poate fi curbata la rece;
  • Este mult mai usoara si mai versatila decât oglinda traditionala;
  • Este de 10 ori mai rezistenta la un impact decât o oglinda clasica de acceasi marime;
  • Prezinta combinatia ideala între greutatea redusa si rezistenta la soc;
  • Este suficient de flexibila astfel încât sa permita îndoirea si/sau taierea cu un laser sau cu un fierastrau electric;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *