Principalele beneficii ale controalelor stomatologice periodice

De foarte multe ori auzim faptul ca este mai bine sa prevenim o problema medicala decat sa fim nevoiti sa o tratam. Chiar daca in anumite aspecte tinem cont de aceasta recomandare, nu foarte multa lume apeleaza la preventie atunci cand vine vorba despre sanatatea dentara si a cavitatii bucale.

Prin urmare foarte multi pacienti ajung la medicii stomatologi doar atunci cand problemele dentare sunt complicate.Daca pana acum nu ai tinut cont de controalele regulate la medicul stomatolog, in ceea ce urmeaza vei putea gasi principalele beneficii ale acestor controale.

Se evita aparitia cariilor

Un prim beneficiu se refera la faptul ca prin controalele stomatologice regulate se va putea evita aparitia cariilor.Cu toate ca respectarea unei igiene dentare zilnice poate duce la prevenirea aparitiei problemelor dentare, nu intotdeauna este suficient.

Exista cazuri in care in ciuda unei astfel de igiene, cariile dentare isi fac aparitia. Prin controalele periodice la cel putin 6 luni la un cabinet stomatologic Valcea se va putea preveni aparitia cariilor sau avansarea cariilor dentare, daca acestea au aparut.

Evitarea problemelor dentare grave

Un al doilea beneficiu pentru care toata lumea ar trebui sa aiba in vedere respectarea controalelor stomatologice regulate se refera la evitarea problemelor dentare grave. Identificarea din timp a cariilor sau a altor probleme dentare poate duce la evitarea problemelor dentare foarte complicate si foarte dureroase. Fara preventie si fara tratarea problemelor dentare in faza incipienta, se poate ajunge la probleme foarte complicate. Iar de aici pot aparea probleme inclusiv in privinta masticatiei.

Timpul redus cu tratamentele dentare

Ca urmare a faptului ca sunt respectate controalele regulate la medicul stomatolog se reduce timpul cu tratamentele stomatologice. Daca la un control nu sunt identificate probleme stomatologice, atunci se efectueaza doar o igienizarea, cand este cazul.

In eventualitatea in care sunt carii minore sau alte probleme dentare minore, durata tratamentului este de cateva sedinte cel mult. In schimb, in cazul tratamentelor dentare complicate durata se poate intinde pana la cateva luni sau chiar la cativa ani de zile.

Reducerea costurilor tratamentelor dentare

Un alt beneficiu de care te poti bucura prin respectarea controalelor periodice la un cabinet stomatologic Valcea se refera la reducerea costurilor pentru tratamentele dentare. Este mult mai avantajos din punct de vedere al costurilor sa platesti controalele regulate sau tratamentele de igienizare ori tratamentele pentru rezolvarea problemelor minore.

Evitarea costurilor pentru controalele periodice sau pentru tratamentele dentare minore pot duce la aparitia unor costuri foarte mari pentru tratarea problemelor stomatologice grave si complexe.

Incredere in propria persoana

Nu in ultimul rand merita sa amintim faptul ca prin controalele periodice si evitarea aparitiei problemelor dentare, ne putem bucura de o mai mare incredere in propria persoana. Calitatea zambetului este un detaliu care confera un plus de incredere in propria persoana pentru fiecare dintre noi.

Tine cont de aceste aspecte si asigura-te ca nu amani controalele stomatologice regulate. Apeleaza periodic la un cabinet stomatologic Valcea pentru a verifica starea de sanatate a danturii tale sau a celor din familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *