Sfaturi utile pentru ingrijirea portilor metalice

Portile metalice sunt cele mai robuste si mai fiabile porti pe care le poti folosi. Acestea fac fata intemperiilor, fac fata eventualelor intrari prin efractie si arata foarte bine. Desi sunt foarte fiabile, aceste porti necesita mici actiuni de ingrijire.

Daca respecti cateva sfaturi de baza, te poti bucura de toate avantajele unor porti metalice pe termen lung si foarte lung.

Sfaturi utile pentru ingrijirea portilor metalice

1. Spala ocazional poarta. Poti folosi o solutie formata din apa si sapun, pe care sa o aplici cu un burete. Dupa ce ai umezit partile murdare ale portii, poti folosi o perie prin care sa indepartezi resturile solide de murdarie, cum ar fi funinginea, praful sau resturile lasate de pasari.

2. Clateste. Dupa ce ai spalat poarta este bine sa o clatesti. Poti face asta cu ajutorul unui furtun de gradina. Un jet de apa poate indeparta toate reziduurile ramase, inclusiv cele de sapun. Desi sapunul este foarte bun in eliminarea petelor, acesta poate decolora poarta daca ramane pe ea;

3. Cauta cu atentie urmele de rugina. Una dintre marile probleme ale portilor metalice este rugina. Cu timpul, aceasta se poate dezvolta pe zonele care nu sunt protejate si poate ajunge sa degradeze vizibil poarta. Este bine sa urmaresti petele de rugina si sa le indepartezi cu mare atentie. Indepartarea petelor de rugina se poate face cu ajutorul unei hartii abrazive. Nu trebuie sa freci foarte tare, pentru a nu afecta vopseaua portii, insa trebuie sa te asiguri ca orice pata a fost indepartata;

4. Aplica grund. Dupa ce ai indepartat petele de rugina, ai spalat si ai clatit, aplica grund special. Acesta contine agenti de inhibare a ruginii si poate fi extrem de bun pe termen lung.

5. Vopseste. Nu in ultimul rand, este bine sa aplici din cand in cand un strat de vopsea. Vopseaua ofera cea mai buna protectie pentru elementele metalice  si este necesara in fiecare an. Daca simti ca un strat de vopsea nu este suficient, poti aplica doua straturi.

O poarta metalica bine ingrijita poate sa reziste fara probleme zeci de ani, deservind mai multe generatii. Ai, asadar, grija de ea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *