Retete de dulceata de zmeura care pastreaza aroma proaspata a fructelor

Zmeura este un fruct parfumat ce are un gust absolut delicios. Pentru a putea gusta din savoarea ei chiar si pe timp de iarna, poti face o dulceata delicata si aromata. Iata cateva retete care ar putea fii un punct de inspiratie pentru tine :

  • Dulceata de zmeura intreaga

Ingrediente :1 kg zmeura; 1 kg zahar; 150 ml apa; zeama de la o lamaie.

Mod de preparare : Pune intr-o oala zmeura, cu zaharul, zeama de la lamaie si apa si lasa la foc mare 10 minute, pana cand se topeste zaharul. Boabele de zmeura au tendinta de a iesi la suprafata de aceea trebuie sa amesteci in mod constant. Dupa ce a ajuns la punctul de fierbere, dulceata de zmeura se mai lasa la foc mic inca 20 de minute si apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca complet. Dupa aceea se toarna in borcanele sterilizate.

  • Dulceata de zmeura cu sirop

Ingrediente :1 kg zmeura; 500 gr zahar; suc de la o lamaie mai mare; 250 ml apa.

Mod de preparare Se pune zmeura intr-un vas si se presară 100 grame de zahar deasupra. Apa si restul de zahar se pune la fiert pentru a forma un sirop apoi se adauga zmeura si se mai lasa la fiert 5 minute. Se pune si sucul de la lamaie, si se mai lasa putin la foc mare pana cand dulceata devine mai consistenta. Se amesteca continuu. Pentru a vedea cand este gata se pune pe farfurie cativa picuri de dulceata, iar daca se intaresc se poate turna in borcane cat timp este fierbinte.

  • Dulceata de zmeura clasica

Ingrediente : 1 kg zmeura; 1 kg zahar.

Mod de preparare Se pune totul intr-o cratita, se amesteca putin fructele cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn si se lasa la rece amestece 2 ore pentru a lasa putin sirop. Dupa aceea se pune la fiert la foc mic. Din cand in cand se ia spuma, pentru ca dulceata sa ramana cat mai clara. Cand incepe sa aiba o consistenta mai groasa, atunci se opreste focul.. Se pune fierbinte in borcane si se depoziteaza la loc racoros.

  • Dulceata de zmeura fara zahar

Ingrediente : 1 kg zmeura, 75 g îndulcitor zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare : Se pune zmeura spalata in prealabil la scurs. Apoi se stropeste zmeura cu sucul de la lamaie si se pune intr-o oala alternand straturile de fruct cu cel de indulcitor rand pe rand. Se lasa peste noapte vasul in frigider si se fierbe abia a doua zi. Se pune la foc potrivit si se amesteca continuu pana cand se incheaga siropul.

Cand va avea o consistenta mai groasa se toarca dulceata in borcanele sterilizate.Acesta este ideala pentru cei care nu au voie sa consume zahar, fiind varianta naturala a dulcetii de zmeura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *