Sticla rezistenta la foc – principale avantaje si tipuri de sticla

Masurile pentru prevenirea incendiilor sunt foarte multe atunci cand avem in vedere diferite cladiri si imobile. Cu toate acestea, trebuie spus ca riscul la incendiu continua sa ramana ridicat. Tocmai in acest context masurile suplimentare menite a proteja imobilele in fata unor eventuale incendii sunt foarte importante. Aceste masuri reprezinta un plus de siguranta pentru a reduce pagubele materiale si pentru diminuarea riscului la adresa vietilor omenesti.

In randul masurilor suplimentare care pot fi luate pentru un plus de siguranta a imobilelor in cazul unui eventual incendiu regasim folosirea de sticla rezistenta la foc. Vorbim despre o categorie de sticla care aduce mai multe avantaje pentru toate imobilele unde se monteaza aceasta varianta de sticla.

Principalele avantaje ale sticlei cu rezistenta la foc

Daca te intrebi care sunt avantajele pentru care merita avuta in vedere sticla cu rezistenta la foc, in ceea ce urmeaza vei putea regasi principalele astfel de beneficii. Primul avantaj consta in plusul de siguranta. Alegerea de a monta sticla antifoc inseamna o completare a masurilor de prevenire si stingere a incendiilor.

Al doilea avantaj consta in etanseitatea ridicata a ferestrelor si a usilor care includ astfel de sticla. Etanseitatea este foarte utila atat pentru izolarea termica foarte eficienta, cat si in prevenirea raspandirii unui incendiu aparut la imobilul respectiv. Sporirea timpului pentru evacuarea unui imobil care este afectat de un incendiu sau a timpului avut la dispozitie pentru lichidarea incendiului reprezinta un alt avantaj important de punctat.

Mai mult timp pentru stingerea incendiului si pentru evacuarea imobilului afectat de un eventual incendiu inseamna diminuarea pagubelor materiale, dar mai ales reducerea riscului la adresa vietilor omenesti. Nu in ultimul rand sticla rezistenta la foc inseamna o durabilitate ridicata in timp si o investitie pe termen lung pentru imobilele care vor avea montata aceasta sticla.

Ce categorii de sticla antifoc poti alege?

Producatorii autorizati de sticla cu rezistenta la foc propun diferite tipuri de astfel de sticla. Categoriile de sticla antifoc difera in functie de rezistenta masurata in timp a sticlei la flacari si la temperaturile foarte ridicate ale incendiului.

Toti aceia care isi doresc sa opteze pentru sticla cu rezistenta la foc vor putea alege dintre categoriile de sticla cu rezistenta la foc de 60 de minute, sticla cu rezistenta de 90 de minute si sticla avand o rezistenta la foc de 120 de minute.

Preturile pentru aceste categorii de sticla variaza in functie de rezistenta sticlei. Avand in vedere faptul ca fiecare minut este foarte important in cazul unui incendiu, este indicat sa iei in considerare imobilul unde alegi sa montezi astfel de sticla. Pentru a te putea bucura de avantajele sticlei rezistente la foc, este recomandat sa apelezi la serviciile unui producator autorizat.

Un producator cu experienta vasta in acest domeniu de activitate este Arcom Glass. Vei putea alege diferite modele de sticla rezistenta la foc si vei putea beneficia de servicii pentru montajul sticlei. Detalii suplimentare privind serviciile si produsele Arcom Glass sunt disponibile pe www.fireglass.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *