Top pastravarii din Romania unde merita sa ajungi

Romania se mandreste cu multe pastravarii care atrag anual mii de vizitatori, in special in perioada anotimpului cald. In aceste locuri poti savura preparate minunate cu peste proaspat, pregatit dupa retete specifice zonei. Aceste oaze de relaxare sunt special create pentru turisti din toata lumea.

Iata care sunt cele mai cunoscute pastravarii de la noi din tara : Pastravaria Bratioara, Zăvoi, Albota- Sibiu, Lostrita – Baia Mare Harman – Brasov, Ursu – Neamt,  Rin – Bistrita, Transalpina – Alba Alex – Baia Mare, Romani – Horezu. In aceste locuri poti admira peisaje absolut minunate, care par ca-ti taie respiratia. Serveste mancare de peste in restaurante specifice si cazeaza-te in inima naturii pentru a te bucura din plin de fiecare experienta. Iata ce atractii iti ofera aceste pastravarii si de ce merita sa le integrezi in itinerariile de vacanta :

Pastravaria Bratioara din Curtea de Arges are restaurant si gradina fiind pozitionata intr-o padure. Aici gasesti un meniu bogat in peste si un decor minunat. Poti inchiria biciclete pentru a explora zona înconjuratoare si poti juca tenis de camp sau de masa.

Pastravaria Zavoi se afla la 45 km de Pitesti. Aici poti servi masa intr-un restaurant traditional in timp ce te bucuri de o priveliste de neuitat. Stațiunea Călimanesti se afla la doar 36 km distanta.

Pastravaria Albota este foarte cunoscuta. Situata in comuna Arpasu de Sus, ofera o vedere minunata a muntilor Fagaras. Aici poti petrece cateva zile de vacanta, cazandu-te in acest complex rustic care detine toate facilitatile  moderne. Pe langa bazinele traditionale cu pastrav exista si o brutarie, o ferma cu animale si locuri de joaca pentru copii.

Pastravaria Lostrita este pozitionata in inima Maramuresului, la poalele muntelui Ignis. Complexul Lostrita are un hotel de 4 stele, un centru spa si bazine cu pastravi. Aceasta este una dintre cele mai bune păastravarii din Romania si se afla foarte aproape de statiunea Borsa si Cimitirul Vesel

Pastravaria Harman din Brasov mai este cunoscuta si sub denumirea de paradisul de la Fish 4 life. Este o ferma piscicola cu pastrav si crap unde se afla si un restaurant cu specific pescaresc in apropierea lacului. Aici exista si o insula naturala unde poti servi masa in mijlocul lacului.

Pastravaria Ursu din Neamt ofera o diversitate de preparate din pastrav proaspăt dar si peisaje deosebit de frumoase. Pastravaria este inconjurata de dealuri si se afla in imediata apropiere a Cetatii Neamt.

Pastravaria Rin  din Bistrita se afla la 35 de kilometri de Borsa. Restaurantul Rin este cunoscut drept locul unde se mananca foarte bine. Nina Rus este bucatarul chef aici, fosta concurenta la Chefi la cutite, care este specializata in preparate de peste.

Pastravaria Transalpina din Alba reprezinta o oaza de liniste si natura si ofera un meniu delicios tuturor celor care ii trec pragul. Aici sunt crescute trei specii de pastrav cu o carne foarte gustoasa si se prepara atat peste prajit, la gratar, peste in saramura cat si icre de pastrav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *