Ce trebuie sa stim despre pavilioanele pliabile de gradina?

Pavilioanele de gradina au devenit populare odata cu aparitia structurii pliabile tip acordeon. Se monteaza cu usurinta chiar si de catre o singura persoana in doar cateva minute, de aceea le regasim atat la targuri, piete, cat si in gradini. In gradini utilizarea lor este foarte variata: poate servi drept adapost pentru unelte, lemne de foc, poate fi utilizat ca garaj, poate feri piscina gomflabila a copiilor de soare, sau poate fi locul ideal pentru un gratar ferit de intemperii cu prietenii.

Oricare ar fi destinatia cortului, decizia alegerii celui mai potrivit pavilion de gradina nu este intotdeauna usoara. In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre criteriile de luat in considerare la alegerea pavilionului cel mai potrivit:

Scheletul cortului

Structura corturilor pliabile poate fi realizata din diverse materiale. Este recomandata structura din otel sau aluminiu, chiar daca structurile din plastic de regula sunt mai ieftine. Pentru a avea siguranta ca veti gasi piese de schimb potrivite cortului dvs. si peste ani, este bine sa cumparati cortul de gradina cu sistem de deschidere tip acordeon de la magazin specializat.

Daca elementele structurii se pot schimba cu usurinta prin desurubare, iar piesele de schimb sunt oricand disponibile, durata de viata al cortului se prelungeste semnificativ prin schimbarea elementelor deteriorate.

Prelatele cortului

Acoperisul este cel mai expus la soare, vant si ploaie. De aceea, este important sa fie impermeabil, iar grosimea materialului sa fie adecvata (de recomandat peste 300g/mp). Prelatele laterale este de preferat sa fie detasabile, astfel veti putea configura cortul conform necesitatilor proprii: fara pereti laterali sau complet inchis.

Dimensiunea necesara

Alegerea dimensiunii necesare presupune cunoasterea spatiului avut la dispozitie, numarul invitatilor, etc. Corturile pliabile rapide de regula sunt de dimensiuni mici si medii, avantajul lor consta in rapiditatea montarii si demontarii, cat si in usurinta depozitarii si transportului.

Daca suprafata avuta la dispozitie este mica, sau daca trebuie platita chirie pe teren in functie de dimensiune, atunci dimensiunile 2×2, 2×3, 3×3 pot fi optime. Corturile mici de regula se pot monta chiar si de catre o singura persoana cu usurinta.

Dimensiunile mai mari, respectiv 3×4.5m, sau 3x6m, sunt potrivite pentru expozitii, evenimente familiale sau corporatiste. Pentru a crea spatii ocrotite de intemperii si mai mari, mai multe corturi se pot conecta prin intermediul jgheaburilor de conectare.

Accesorii

Pe langa componentele principale ale pavilionului, respectv schelet, acoperis, pereti laterali –  puteti avea nevoie de diferite accesorii. Este de preferat, ca accesoriile sa vi le puteti alege dvs. in functie de necesitati. De exemplu, pentru ancorare este bine sa cumparati accesoriile in functie de terenul pe care doriti sa instalati cortul.

Pentru teren moale puteti opta pentru tarusi de ancrorare, iar pentru pavaj sau asfalt pentru greutati cu apa. Geanta pentru transport, husa protectoare va ajuta in transportul si depozitarea cortului. Pe timp de vara, plasa anti-insecte va poate fi de real folos. De regula, un pavilion pliabil poate fi completat si ulterior cu accesorii, astfel puteti avea siguranta, ca decizia achizitionarii este excelenta si bine fundamentata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *