Solutia pentru un viitor verde – panourile fotovoltaice

Cand si cum au aparut panourile fotovoltaice?

Panourile solare sunt o modalitate excelenta de a reduce costurile energiei, dar si impactul asupra mediului inconjurator. De asemenea aduc o serie de alte beneficii precum: sprijinirea afacerilor locale si contributia la independenta energetica.

Conform datelor se pare ca lumina Soarelui atinge suprafata pamantului in aproximativ 8 minute, iar oamenii de stiinta si-au dat seama ca pot folosi aceasta energie provenita de la soare, abia la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Celula solara este cea care converteste direct energia luminii in energie electrica prin procesul de fotovoltaica. Fizicianul francez Antoine Cesar Becquerel a inceput cercetarea si dezvoltarea tehnologiei celulelor solare din 1939, cand a observat o tensiune (lumina cazuse asupra electrodului).

Peste cateva decenii, matematicianul francez Augustin Mouchot s-a lasat inspirat de munca fizicianului si a brevetat motoare cu energie solara in anii 1860. Din Franta pana in S.U.A., inventatorii s-au inspirat din brevetele matematicianului si au depus brevete pentru alimentarea dispozitivelor cu energie solara inca din 1888.

Iata cum, la inceput panourile solare erau extrem de scumpe, asa ca nu au fost la mare cautare. Insa de-a lungul timpului expertii din domeniu au reusit sa le imbunatateasca si sa faca preturile cat mai accesibile pentru majoritatea oamenilor.

Energia solara – Energia viitorului

Interesul pentru panourile fotovoltaice s-a tot dezvoltat in ultimii ani, avand in vedere efectele negative ale incalzirii globare. Schimbarile pe care le putem simti in zilele noastre, iar tot mai multi oameni cauta modalitati eco-friendly in ceea ce priveste mediul inconjurator, dar si in raport cu energia pe care o utilizeaza.

Ce presupune instalarea de panouri fotovoltaice?

Este cel mai recomandat sa apelati la tehnicienii specializati in domeniu pentru ca detin si echipamentul necesar pentru instalarea elementelor. De asemenea, instalarea se executa (in general) pe o suprafata destul de mare, iar pasii sunt dupa cum urmeaza:

  • se verifica si pregateste zona de instalare (cladiri, hale, garaje, case etc.)
  • se stabilesc abrevierile (in lateral si jos)
  • se va infiinta sau fixa sistemul de etansare (sub acoperis)
  • se vor aseza sinele si panourile fotovoltaice
  • conectarea panourilor la invertor
  • se va conecta invertorul la reteaua electrica sau la baterii solare (sau la orice alt sistem de stocare).

La montarea echipamentului va mai fi necesara o cutie de jonctiune, ce va fi plasata in spatele placii pentru a conecta intregul generator de curent la invertor. Cel din urma va fi folosit pentru a converti curentul produs continuu in curent alternativ.

Pentru consultanta gratuita sau pentru gasirea solutiilor personalizate puteti apela la RUFY ROOF ENGINEERING SRL. Cu o experienta de peste 12 ani in piata si specializata in proiectarea si montajul structurilor metalice pentru hale, sere profesionale, parcari fotovoltaice. In prezent firma executa productia de structuri fotovoltaice profesionale si mega structuri fotovoltaice pentru piata din Romania, Germania si Ungaria.

Multe informatii despre  RUFY ROOF ENGINEERING SRL si serviciile prestate gasiti aici: structuri-fotovoltaice.ro .

Panourile fotovoltaice vor aduce avantaje specifice ca sursa de energie, iar o data instalate, functionarea lor nu va genera poluare si nici emisii de gaze cu efect de sera si va oferi acoperire pe o scara mai larga in ceea ce privesc nevoile de energie.

In ceea ce priveste avansarea acestei tehnologii si cresterea cererii de fabricatie, au dus la reducerea costurile, cresterea fiabilitatii si a eficientei instalatiilor fotovoltaice. Un principal stimulent pentru firme, dar si persoanele fizice care vor sa adere la acest sistem, o reprezinta tarifele preferentiale de alimentare pentru electricitatea generata de solar. Acum, peste 100 de tari folosesc energia solara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *