Parchet laminat, stabil, puternic, rezistent

Parchetul laminatul este pardoseala care convinge in ceea ce priveste functionalitatea, varietatea designului si robustetea la nivel mondial. Ca alternativa la parchetul natural greu de prelucrat si adesea costisitor, parchetul laminat cu un raport echilibrat pret-performanta, este cu mult inainte in clasamentul pardoselilor populare. Poti utiliza parchet laminat atat in ​​sectorul privat, cat si in cel comercial. De asemenea, poti alege dintre diferite clase de utilizare.

Parchet laminat – Caracteristici de calitate

Ca alternativa la parchetul din lemn real si destul de scump, parchetul laminat cu caracteristicile sale si o constructie bine gandita, compenseaza faptul ca nu este un produs pur natural. Cu toate acestea, structura unei placi laminate consta in mare parte din lemn. O placa din fibre de lemn foarte comprimate – cunoscuta si sub denumirea de placa HDF – formeaza miezul de sustinere al unui parchet laminat bun, fie ca este scandura sau parchet laminat cu aspect de tigla. Sunt oferite si produse cu MDF ca material de transport.

Materialul de baza formeaza partea esentiala a unui parchet laminat. Aici se separa si se compara calitatea si categoria de pret a unui tip de parchet laminat. Specialistii sfatuiesc intotdeauna sa se utilizeze parchet laminat cu o placa de baza HDF.

HDF reprezinta un panou pe baza de lemn de inalta densitate, care este mai stabil si mai rezistent decat, de exemplu, un panou suport din MDF. Abrevierea „MDF”, pe de alta parte, inseamna placi fibroase de densitate medie.

Chiar daca un pret deosebit de mic ar trebui sa te tenteze, este mai bine sa te decizi asupra unui parchet laminat care este echipat cu placi de fibre de inalta densitate (HDF). Ele sunt semnificativ mai potrivite ca material de transport pentru produsele care sunt supuse unor sarcini grele si sunt, de asemenea, subtiri. Parchetul laminat este un astfel de produs.

Deoarece parchetul laminat modern este de obicei echipat cu o impregnare speciala hidrofuga, acesta este cu siguranta potrivit pentru bucatarii si camere umede. In functie de producator, parchetul laminat este echipat cu o placa de transport special, al carei comportament de umflare a fost optimizat prin utilizarea aditivilor corespunzatori.

Clase de utilizare, de la scazut la ridicat

Etansarea unui laminat determina rezistenta acestuia la abraziune. Nivelul superior al unui panou, este zona podelei pe care mai tarziu oamenii merg, alearga, muta mobila, lasa copiii sa se joace cu jucariile. In functie de grosimea acestui strat de uzura sau superior, parchetul laminat este impartit in diferite clase de utilizare. Impartirea se face pe urmatoarele domenii: uz privat (clasa 20); uz comercial (clasa 30); uz industrial (clasa 40).

In aceste categorii, sarcina moderata spre grea este impartita. Incepand cu utilizarea moderata in sectorul privat (clasa de utilizare 21), de exemplu in dormitor sau camera de oaspeti, pana la utilizare intensa in zona industriala – cu NK 43. Cu un parchet laminat dintr-o clasa de utilizare ceva mai mare, esti cu siguranta pe drumul cel bun. Poti alege si poti lua decizia de cumparare in functie de investitia planificata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *