Pergole retractabile pentru un aspect practic si estetic

O pergola adauga o nota eleganta si estetica unei terase, cafenele, hotel, piscine etc. Mai mult, are si un aspect practic. Fara pergola retractabile, cum te-ai putea bucura de aerul proaspat de afara chiar si pe vreme rea? Cu toate acestea, este necesar sa alegi pergola care se potriveste cel mai bine locului si asteptarilor tale.

Alegerea unei astfel de structuri este o sarcina care trebuie facuta cu mare grija. Ar trebui sa iei in considerare cateva criterii importante pentru a gasi un model care sa corespunda asteptarilor tale, care sa se potriveasca terasei si care sa aiba un pret in limitele bugetului tau.

Pergola retractabila poate fi sprijinita de un perete, de sine statatoare sau demontabila. Alegerea depinde de locul in care doresti sa o montezi. Modelul inclinat este ideal daca vrei sa imiti un pridvor pe fatada restaurantului, cafenelei sau hotelului.

Ai nevoie de un model de sine statator daca vrei sa amenajezi pergola in mijlocul unei gradini sau pe o terasa. Poti opta si pentru un model demontabil daca nu vrei sa ocupi permanent spatiul.

Pergola retractabila – Materialele

Pentru a face pergole retractabile sunt folosite multe tipuri de materiale, precum aluminiul, lemn sau PVC, care sunt si sunt cele mai frecvent utilizate pentru realizarea structurilor. Acoperisul poate fi realizat din tesatura flexibila din policarbonat sau poliester, sau din sipci PVC sau aluminiu.

Citeste si: De ce sa iti montezi pergole retractabile? Afla cat de importante sunt!

In orice caz, este important ca pergola sa fie echipata cu materiale robuste care sa reziste nu numai vantului, ci si umezelii si soarelui. In caz contrar, exista riscul ca structura sa se deterioreze rapid. Estetica poate fi compromisa si de rezistenta materialelor.

Pergole retractabile – Sistemul de desfasurare

Acoperisul unei pergole retractabile este de obicei pliabil. Astfel, o poti deschide sau plia in functie de nevoile tale. Sistemul de deschidere poate fi manual sau motorizat. In al doilea caz, cu o simpla telecomanda, poti modifica configuratia acoperisului dupa bunul plac. Exista si pergole retractabile care se desfasoara complet datorita unui sistem motorizat si pe care le poti gasi pe site-ul https://alcogroup.ro/pergole/pergole-retractabile/. Dispare complet atunci cand este retractata, economisind o cantitate semnificativa de spatiu. Totusi, retine ca acest tip de pergola este mai scumpa si instalarea ei necesita specialisti.

Pergole retractabile – Instalarea

Complexitatea instalatiei depinde de tipul de model al pergolei retractabile. Un model de perete necesita unele lucrari, cum ar fi ancorarea la pereti si la podea. Unele modele sunt proiectate pentru a fi asamblate si dezasamblate rapid. In acest caz, nu este necesara utilizarea serviciilor unui profesionist.

Pe de alta parte, pentru un model motorizat care trebuie ancorat, interventia unui profesionist poate fi esentiala. Piesele moderne care sunt utilizate pentru fabricarea structurilor de acest tip sunt precise si fiabile si sunt capabile sa reziste la sarcini puternice ale vantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *